Ochtendjournaal: Spannende transferweek voor Feyenoord

Ochtendjournaal: Spannende transferweek voor Feyenoord

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 4-2 overwinning op ADO Den Haag in De Kuip zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Een foto van de schitterende omhaal van Marcos Senesi siert de pagina over Feyenoord in De Telegraaf. De boodschap erbij zal Feyenoorders wat minder vrolijk stemmen. De krant vraagt zich namelijk af of de Argentijn, nu zijn goal de wereld over gegaan is, nog wel houdbaar is in de laatste week van de transferperiode. Ook rondom de andere sterkhouder Steven Berghuis zal het spannend worden: "Met vier doelpunten in drie wedstrijden haalt hij goede cijfers en is het begrijpelijk dat er Duitse en Italiaanse clubs zijn die overwegen om in de laatste week nog een bod op hem te doen."

De club die het meest aan Berghuis wordt gelinkt, is het Amerikaanse Inter Miami. De Volkskrant maakt zich zorgen over of de Rotterdammers een vertrek van hun 'MVP' wel kunnen opvangen. Sinds het vertrek van Kuyt en Elia na het kampioensjaar, is Berghuis extreem belangrijk geworden. De krant laat een imposante statistiek zien: sinds toen (2017/18) is de Feyenoord-aanvoerder de Eredivisie-speler met veruit de meeste doelpunten en assists. Met een totaal van 91 laat hij spelers als Hakim Ziyech (71) en Dusan Tadic (69) ver achter zich. Een groot verschil met Ajax en PSV is dat zij meerdere spelers met goede dergelijke statistieken hebben, waar Feyenoord vooral afhankelijk is van Berghuis.

Het Algemeen Dagblad gaat in op de goede prestatie van nieuweling João Teixeira. De krant noemt de Portugees een 'positieve uitzondering' in een verder moeizame overwinning van de Rotterdammers. "Teixeira verstaat de kunst van het eenmaal raken, heeft de bal aan een touwtje, wisselt het zoeken van de combinatie af met loopacties in de diepte en is doelgericht." Over spits Robert Bozeník, die vlak voor de aftrap hoorde de geblesseerde Nicolai Jørgensen te moeten vervangen, is de krant minder lovend. "Hoe matig de Deense spits ook speelde de laatste weken, Bozeník was bepaald geen verbetering."

Trouw hield vooral in de gaten in hoeverre de coronamaatregelen op de Rotterdamse tribunes werden nageleefd. "In het stadion van 'Hand in Hand' hangt zondag het besef dat het beter is het clublied even niet letterlijk te nemen, en ook om het niet te zingen." Het dagblad zag hoe de supporters zich keurig aan de regels hielden, hoewel niet juichen bij een doelpunt een onmogelijke opgave blijkt. "Vooral bij de fraaie omhaal van Senesi veert bijna iedereen automatisch op. Het is het bijna dierlijke instinct van de voetbalsupporter."

Lees meer over
De Kuip PSV Steven Berghuis ajax ADO Den haag Dirk Kuyt Marcos Senesi João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties