Feyenoord na rust mede door wereldgoal Senesi langs ADO

Feyenoord heeft in een lastige thuiswedstrijd afgerekend met ADO Den Haag. Na een matige eerste helft lukte het na rust om afstand te nemen van de bezoekers. Dat gebeurde mede door een absolute wereldgoal van Marcos Senesi. Lutsharel Geertruida, Luciano Narsingh en Steven Berghuis (strafschop) waren de andere doelpuntenmakers.

Na een teleurstellend gelijkspel tegen FC Twente was het hopen op een overtuigende overwinning. Na de eerste 45 minuten leek dit lastig te worden vanwege veel fouten in het spel van Feyenoord. De aanvallende intenties werden in eerste instantie niet beloond met grote kansen, maar ADO Den Haag sloeg wel toe. Jonas Arweiler schoot in de elfde minuut raak toen hij met een diepe bal alleen voor doelman Justin Bijlow werd gezet.

In de 27ste minuut kwam de gelijkmaker uit een hoekschop. Lutsharel Geertruida steeg boven iedereen uit en kopte de bal zuiver in de linkerbovenhoek. Een voorsprong voor rust leek goed mogelijk na twee grote kopkansen voor Marcos Senesi en Bryan Linssen, maar doelpunten bleven uit.

Werelddoelpunt Senesi
De laatstgenoemde speler bleef samen met Orkun Kökcü na rust achter in de kleedkamer toen hoofdtrainer Dick Advocaat ingreep. Luciano Narsingh en João Carlos Teixeira kwamen in het veld en lieten zich gelden. De Portugees deed dit met goed spel en Luciano Narsingh later in de wedstrijd met een doelpunt. Maar eerst stonden de schijnwerpers even op Marcos Senesi. De Argentijn schoot een hoge bal van grote afstand met een omhaal richting vijandelijk doel en raakte perfect de kruising. Een werelddoelpunt!

Chaotische strafschop
Even later ontstond er in het strafschopgebied van Feyenoord een chaotisch moment toen Justin Bijlow volgens scheidsrechter Dennis Higler onreglementair een speler van ADO Den Haag onderuit haalde. Bijlow stopte – net zoals in de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund – de strafschop en leek zo even de held van de dag te worden. Een minuut later kreeg Higler het signaal naar het VAR-scherm te kijken omdat Bijlow te vroeg van zijn lijn zou zijn gestapt bij de strafschop. ADO Den Haag kreeg zo een herkansing en Shaquille Pinas schoot raak voor de gelijkmaker.

Lang kon ADO Den Haag niet genieten van de strafschop, want de ingevallen Luciano Narsingh zorgde al snel voor de 3-2 na een zuiver en laag schot vanuit het strafschopgebied. Dertien minuten later zorgde Steven Berghuis vanaf de penaltystip voor de eindstand van 4-2.