Advocaat: ''Teixeira nog niet daar waar je hem wil hebben''

Advocaat: ''Teixeira nog niet daar waar je hem wil hebben''

Trainer Dick Advocaat moet het op zijn verjaardag met Feyenoord opnemen tegen ADO Den Haag. Dat doet de trainer zonder Mark Diemers. Jens Toornstra krijgt daarom zijn basisplaats terug.

"Diemers is geblesseerd, dus die kon er niet bij zijn", legt Advocaat uit aan FOX Sports. "Voor ons is het de eerste keuze om gewoon Toornstra terug te brengen. Dat is het makkelijkste, omdat Teixeira nog niet helemaal daar is waar je hem wil hebben. Dit is het middenveld dat vorig jaar ook speelde, daarom beginnen we met hem."

De afgelopen week ging het veel over het druk zetten van Feyenoord. Steven Berghuis gaf na de wedstrijd tegen FC Twente aan dat hij met meer overtuiging wil voetballen, terwijl Advocaat juist bewust in wilde zakken om defensieve zekerheid te hebben. Tegen ADO kan er volgens de trainer wel iets meer druk gezet worden. "Maar dan moet wel iedereen druk zetten, niet één. Vorig jaar is bewezen dat ze daar ook tegen mindere tegenstanders niet heel succesvol bij zijn geweest. We zijn nu verder, nu moet dat vertrouwen er zijn dat het als team kan. Dat mogen ze vandaag laten zien."

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra ADO Den haag Dick Advocaat Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties