Kritiek op Berghuis: ''Hij is vergeten waarom ze zo spelen''

Kritiek op Berghuis: ''Hij is vergeten waarom ze zo spelen''

Na het puntverlies tegen FC Twente van vorige week vertelde Steven Berghuis aan FOX Sports dat het spel van Feyenoord nooit echt overtuigend is. Volgens NOS-verslaggever Arman Avsaroglu kan dit worden gezien als een aanval op Dick Advocaat. Dat terwijl de trainer juist aangaf bewust in te zakken om zekerheid achterin in te bouwen.

"Berghuis is altijd eerlijk en wil mooi voetballen, maar hij moet ook weten dat dit een hoop gedoe geeft", zegt Avsaroglu over de uitspraken van de captain. "Het zijn stevig gekozen woorden die bijna een aanval op de trainer lijken. En dat terwijl de band tusssen Advocaat en Berghuis goed is. Ik snap wel wat hij bedoelt, maar hij is vergeten waarom ze zo spelen."

Met die laatste uitspraak doelt Avsaroglu op het contrast tussen trainers Jaap Stam en Dick Advocaat. Waar Stam vorig seizoen hoog druk wilde zetten met Feyenoord, werden de resultaten pas beter toen Advocaat besloot compacter te gaan spelen. "Daarom vind ik het raar dat het nu hierover gaat. Deze ploeg heeft gewoon niet de spelers die hoog druk kunnen zetten. Dat hebben we begin vorig seizoen gezien."

"Daarnaast had Feyenoord in de slotfase ook gewoon kunnen winnen", verwijst Avsaroglu naar de vele kansen die de ploeg in de laatste minuten tegen FC Twente nog kreeg. "Dan hadden we het hier niet eens over. Vorig jaar speelden ze ook zo en was het vaak nog slechter. Maar ze wonnen wel omdat er ook een goede mentaliteit in deze ploeg zit. Het gaat gewoon om punten halen en ik denk dat ze die ook gaan halen. We moeten niet zeuren als ze één wedstrijd toevallig niet winnen."

Lees meer over
Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties