''Stel dat er nog een club aanklopt voor Steven, moet je dan gaan?''

''Stel dat er nog een club aanklopt voor Steven, moet je dan gaan?''

Steven Berghuis gaat alleen weg bij Feyenoord als er zich een club meldt die volledig in zijn plaatje past. De transfermarkt sluit op 6 oktober om 23.59 en bij Feyenoord zijn ze er nog niet helemaal gerust op dat de vleugelflitser blijft. Frank Arnesen houdt zich op de vlakte. "Ik weet niet of hij zo één, twee, drie zomaar weg kan hoor."

"Dat zou ik moeten navragen bij onze juridische afdeling. De afspraken die met Berghuis zijn gemaakt? Ik was daar niet bij." Dat Steven Berghuis vorig seizoen bij Feyenoord bleef was een klein wonder, maar de aanvaller verdient nu naar verluidt 1,9 miljoen euro per jaar in De Kuip en zou ook nog eens voor een schijntje op te halen zijn. De bedragen daarin variëren van 8 tot 12 miljoen euro, maar die bedragen zijn nogal aan de lage kant voor een speler van zijn kaliber. Berghuis wisselde onlangs zaakwaarnemer Mino Raiola in voor Guido Albers en ook hij laat het achterste van zijn tong niet zien: "Afspraken die zijn gemaakt? Daar zeg ik niets over. De club weet wel hoe het zit", aldus Albers in het Algemeen Dagblad.

Dick Advocaat gaf al eerder aan dat hij niet te spreken was over de afspraken die, voor zijn aantreden als trainer, met Berghuis gemaakt zijn. "De ruimte die ze Steven toen hebben gegeven, is achteraf natuurlijk niet goed geweest." Arnesen probeert de dreiging van een vertrek met een kwinkslag op te lossen. "Steven Berghuis? Die sluiten we vanaf nu op in een kast of zo. Tot het 6 oktober is. Kijk, er is nog geen interesse en ik hoop uiteraard dat het zo blijft. Of er paniek uitbreekt als hij nog zou gaan? Berghuis staat garant voor veel doelpunten en assists, het zal heel erg moeilijk zijn om nog iemand terug te halen voor zijn positie. We hopen echt dat hij blijft."

De technisch directeur vraagt zich ook af of een vertrek van Berghuis wel zo goed voor de speler zelf zou zijn. "Stel dat er nog een club aanklopt voor Steven, moet je dan gaan? In deze fase zijn er vaak paniekaankopen, daar moet je als speler over nadenken. Chelsea haalde Hakim Ziyech al maanden geleden, heel gericht en heel goed over nagedacht. Ik kan me voorstellen dat een speler nu denkt: waarom hoorde ik niets van jullie in mei of juni? Hebben jullie mij wel echt goed gevolgd de laatste jaren?"

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Dick Advocaat Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties