Feyenoord City nieuwe fase in: ''Nog grofweg vijftig miljoen te gaan''

Feyenoord City nieuwe fase in: ''Nog grofweg vijftig miljoen te gaan''

Feyenoord gaat een nieuwe fase in bij de planvorming van Feyenoord City en wil op korte termijn het technisch ontwerp van het nieuwe stadion bekendmaken. Gisterenavond heeft de club een toelichting gegeven aan de Rotterdamse gemeenteraad en geeft daarin aan dat er nog ongeveer 50 miljoen euro nodig is om het plan doorgang te laten vinden.

Feyenoord zoekt volgens RTV Rijnmond op drie onderdelen naar 'groen licht': duidelijkheid over de financiering, de bouwkosten en optimalisering van de businesscase. Voor de financiering wordt dus nog pakweg 50 miljoen euro gezocht. Het al bekende bedrag van 444 miljoen euro voor de bouw van Feyenoord City is inmiddels voor 218 miljoen gedekt met vreemd vermogen bij banken. De zogenaamde 'cumulatief preferente aandelen' (mensen die de intentie hebben om te investeren) staan op 75 miljoen euro. Daarnaast zorgt Feyenoord zelf voor 73 miljoen euro aan eigen vermogen. Daar weer bovenop investeert de Stichting de Verre Bergen 24 miljoen euro.

Carl Berg, financieel directeur van Stadion Feijenoord: “In totaal staan we dus op circa 390 van de 444 miljoen. We hebben nog grofweg vijftig miljoen te gaan. En wat betreft de intenties hebben we nog geen signalen dat corona aanleiding is om die intentie te heroverwegen.” Al is zijn collega en financieel directeur Pieter Smorenburg iets minder zeker van zijn zaak. “Ik kan geen garantie geven dat het lukt, wij kunnen dus nog geen definitief 'ja' zeggen, maar wij hebben er voldoende vertrouwen in om de komende twaalf maanden er alles aan te doen.”

Dan is er nog de businesscase van het stadion, want die is ook nog niet in kannen en kruiken. Smorenburg: “Er ligt nu een plaatje waar 25 miljoen uit komt. Maar het is ook onze plicht om te kijken of Covid-19 permanente effecten heeft en of we dus meer nodig hebben. Is dat een twijfel? Ik vind dat de realiteit waar we mee te maken hebben. Het risicoprofiel van de businesscase is toegenomen en dus gaan wij echt kijken of het nog wat hoger kan."

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties