De Kuip wellicht podium voor finale Nations League

donderdag 24 september 2020 17:02 34.075 keer bekeken 110 reacties Pro Shots

het Nederlands elftal is nog in de race om groepswinnaar te worden in de Nations League, daarvoor moet nog wel Italië ingehaald worden. Mocht het lukken om groepswinnaar te worden dan zal Oranje, samen met de andere drie groepswinnaars, de zogenaamde Final Four afwerken in Nederland. De winnaar van die onderlinge wedstrijden wint de Nations League. Zowel De Kuip als de Arena zullen dan gebruikt worden om de wedstrijden in te spelen.

Secretaris-generaal van de KNVB, Gijs de Jong: "Op dit moment is er natuurlijk nog veel onzekerheid over de mogelijkheden en restricties rondom de organisatie van dit evenement. Uiteraard blijven veiligheid en gezondheid het allerbelangrijkste en we hopen dat de omstandigheden het te zijner tijd toelaten om er een veilig en feestelijk evenement van te maken. Als we de toewijzing binnenhalen, hopen we ook dat dit evenement Nederland een positieve impuls kan geven na een periode zonder grote evenementen", citeert Voetbal International De Jong.

Mocht Oranje zich plaatsen voor de Final Four, dan zullen de wedstrijden volgend jaar oktober gespeeld worden: de halve finales op 6 en 7 oktober en de wedstrijd om de derde plek en de finale op 10 oktober. Op dit moment heeft het Nederlands elftal een punt achterstand op Italië. Mocht Nederland geen groepswinnaar worden, dan zullen de wedstrijden of in Italië of in Polen afgewerkt worden. De vierde deelnemer aan de poule, Bosnië en Herzegovina, heeft zich geen kandidaat gesteld voor de eventuele eindstrijd. 

Gerelateerd nieuws
110 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 43 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74346 leden - Op dit moment zijn 1107 mensen actief, waarvan 251 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved