De Kuip wellicht podium voor finale Nations League

De Kuip wellicht podium voor finale Nations League

het Nederlands elftal is nog in de race om groepswinnaar te worden in de Nations League, daarvoor moet nog wel Italië ingehaald worden. Mocht het lukken om groepswinnaar te worden dan zal Oranje, samen met de andere drie groepswinnaars, de zogenaamde Final Four afwerken in Nederland. De winnaar van die onderlinge wedstrijden wint de Nations League. Zowel De Kuip als de Arena zullen dan gebruikt worden om de wedstrijden in te spelen.

Secretaris-generaal van de KNVB, Gijs de Jong: "Op dit moment is er natuurlijk nog veel onzekerheid over de mogelijkheden en restricties rondom de organisatie van dit evenement. Uiteraard blijven veiligheid en gezondheid het allerbelangrijkste en we hopen dat de omstandigheden het te zijner tijd toelaten om er een veilig en feestelijk evenement van te maken. Als we de toewijzing binnenhalen, hopen we ook dat dit evenement Nederland een positieve impuls kan geven na een periode zonder grote evenementen", citeert Voetbal International De Jong.

Mocht Oranje zich plaatsen voor de Final Four, dan zullen de wedstrijden volgend jaar oktober gespeeld worden: de halve finales op 6 en 7 oktober en de wedstrijd om de derde plek en de finale op 10 oktober. Op dit moment heeft het Nederlands elftal een punt achterstand op Italië. Mocht Nederland geen groepswinnaar worden, dan zullen de wedstrijden of in Italië of in Polen afgewerkt worden. De vierde deelnemer aan de poule, Bosnië en Herzegovina, heeft zich geen kandidaat gesteld voor de eventuele eindstrijd.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties