''Hij loopt echt als een veteraan over het veld''

''Hij loopt echt als een veteraan over het veld''

Ook in de podcast Voetbalpraat van FOX Sports wordt het vertoonde spel van Feyenoord tegen FC Twente kritisch tegen het licht gehouden. Vaste analist Kenneth Pérez trekt de kritiek echter breder dan het matige presteren van Feyenoord alleen. Voorbeelden aanhalend uit de wedstrijden van PEC Zwolle, PSV en Feyenoord, stelt de Deen: ''Ik vond het algehele niveau van de Eredivisie echt belabberd.''

''Het tempo is heel laag en dan mag je wel verwachten - vind ik - dat het technisch niveau hoog is. Maar dat is niet zo. Het is superlaag, het tempo en dan nog gaat er heel veel fout'', aldus de oud-speler van onder meer AZ, PSV en FC Twente. Het goede nieuws zit hem volgens Pérez in de teleurgestelde reactie van Steven Berghuis meteen na de wedstrijd: ''Berghuis was zeer kritisch op zijn eigen elftal en op zijn eigen functioneren. Dat vind ik wel belangrijk, dat er dan spelers zijn van dat kaliber, die leeftijd, die wel kritisch blijven kijken. Dat het niet een soort van: ‘alles is ok’ wordt'', betoogt Pérez, die als positief voorbeeld ook Henk Veerman van Heerenveen aanhaalt.

Minder te spreken is de analist over Orkun Kökçü. Het toptalent van Feyenoord steekt momenteel niet in grootse vorm, maar Pérez stoort zich vooral aan de houding van de international van Turkije. ''Hij loopt echt als een veteraan over het veld. Hij wil de grote man spelen'', vindt Pérez. Hij snapt dan ook niet dat Dick Advocaat op het middenveld niet voor betrouwbare kracht Jens Toornstra koos: ''De wedstrijd van zondag schreeuwde om meer dynamiek op het middenveld. Dat hij hem dan niet inzet...'' Vorige week stelde Pérez al dat Toornstra mogelijk bij een andere club beter af zou zijn.

Met meer financiële middelen had Feyenoord op het middenveld mogelijk meer te kiezen gehad. Feyenoord-watcher van Voetbal International, Martijn Krabbendam, benadrukt dat Feyenoord graag Joey Veerman van Heerenveen had binnengehaald. ''Ik vind dat een voetballer die bij iedere Nederlandse club zou kunnen spelen. Dick Advocaat had hem er graag bij willen hebben, maar hij was te duur. Als Feyenoord het geld had gehad dan hadden ze hem allang gehaald.'' Feyenoord haalde dit seizoen wel João Teixeira en Mark Diemers voor enkele tonnen als versterkingen voor het middenveld.

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Jens Toornstra sc Heerenveen Dick Advocaat Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties