''Niet terecht dat op dit moment alleen Feyenoord wordt gehekeld''

dinsdag 22 september 2020 07:03 52.840 keer bekeken 144 reacties Pro Shots

De ophef rondom het zingen in De Kuip en het vermeende niet naleven van de anderhalvemetermaatregel tijdens de wedstrijd tegen FC Twente is volgens presentator Jack van Gelder zwaar overtrokken. "Je ziet supporters in beeld die een volstrekt normale reactie hebben, vind ik: ze hebben emotie."

"Lilian Marijnissen (SP) heeft laatst gezegd 'denk je dat als Feyenoord 1-0 scoort tegen Ajax, dat ik dan 'mooi gedaan Berghuis' ga roepen?'." Van Gelder vindt de selectieve verontwaardiging onterecht. "Ik vind het ook niet goed dat Feyenoord er nu uit wordt gepikt, want PSV scoort in de 94ste minuut en je ziet de polonaise, ik begrijp dat wel. Die hebben letterlijk de polonaise achter het doel gehouden", aldus Van Gelder in het programma Jinek

"Aboutaleb is behoorlijk tekeer gegaan en 'als dit zo doorgaat, gaat Feyenoord zonder publiek spelen'. Maar er zijn mensen die de orde moeten handhaven, die tegen studenten die thuis een feest geven 'doe dan in ieder geval de gordijnen dicht, want dan ziet niemand het' zeggen. Dat vind ik een soort verstoppen waar we helemaal niks aan hebben."

Aboutaleb eist bij de komende thuiswedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag 25 extra stewards in De Kuip zodat de coronamaatregelen beter nageleefd gaan worden, maar volgens Van Gelder heeft dat geen zin. "Och natuurlijk niet, je moet ze uit elkaar zetten, niet laten staan en mondkapjes op laten hebben. Gewoon geluid laten produceren, dat hoort nu eenmaal bij voetbal." In bijvoorbeeld het amateurvoetbal worden de regels vaak overtreden, maar daar kraait geen haan naar. "Dit is een roemruchte club die veel in de publiciteit is, dus ik vind het ook niet terecht dat op dit moment alleen Feyenoord wordt gehekeld." 

Gerelateerd nieuws
144 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 53 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 1204 mensen actief, waarvan 312 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved