''Niet terecht dat op dit moment alleen Feyenoord wordt gehekeld''

''Niet terecht dat op dit moment alleen Feyenoord wordt gehekeld''

De ophef rondom het zingen in De Kuip en het vermeende niet naleven van de anderhalvemetermaatregel tijdens de wedstrijd tegen FC Twente is volgens presentator Jack van Gelder zwaar overtrokken. "Je ziet supporters in beeld die een volstrekt normale reactie hebben, vind ik: ze hebben emotie."

"Lilian Marijnissen (SP) heeft laatst gezegd 'denk je dat als Feyenoord 1-0 scoort tegen Ajax, dat ik dan 'mooi gedaan Berghuis' ga roepen?'." Van Gelder vindt de selectieve verontwaardiging onterecht. "Ik vind het ook niet goed dat Feyenoord er nu uit wordt gepikt, want PSV scoort in de 94ste minuut en je ziet de polonaise, ik begrijp dat wel. Die hebben letterlijk de polonaise achter het doel gehouden", aldus Van Gelder in het programma Jinek.

"Aboutaleb is behoorlijk tekeer gegaan en 'als dit zo doorgaat, gaat Feyenoord zonder publiek spelen'. Maar er zijn mensen die de orde moeten handhaven, die tegen studenten die thuis een feest geven 'doe dan in ieder geval de gordijnen dicht, want dan ziet niemand het' zeggen. Dat vind ik een soort verstoppen waar we helemaal niks aan hebben."

Aboutaleb eist bij de komende thuiswedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag 25 extra stewards in De Kuip zodat de coronamaatregelen beter nageleefd gaan worden, maar volgens Van Gelder heeft dat geen zin. "Och natuurlijk niet, je moet ze uit elkaar zetten, niet laten staan en mondkapjes op laten hebben. Gewoon geluid laten produceren, dat hoort nu eenmaal bij voetbal." In bijvoorbeeld het amateurvoetbal worden de regels vaak overtreden, maar daar kraait geen haan naar. "Dit is een roemruchte club die veel in de publiciteit is, dus ik vind het ook niet terecht dat op dit moment alleen Feyenoord wordt gehekeld."

Lees meer over
De Kuip PSV Steven Berghuis ajax ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties