''Toornstra is daar gewoon erg belangrijk in''

dinsdag 22 september 2020 08:27 74.445 keer bekeken 205 reacties Pro Shots

Slechte wedstrijden horen er elk seizoen bij elke club wel bij, maar de wanprestatie van Feyenoord tegen FC Twente, zo vroeg in het seizoen, was voor alle supporters een koude douche. Analist Ali Boussaboun probeert de vinger op de zere plek te leggen. "Er ontbreekt een bepaalde agressie, er ontbreekt het idee van 'we zijn nu in De Kuip en er valt niks te halen. We gaan er vol op knallen'."

Het gemis van Jens Toornstra weegt misschien ook wel zwaarder dan het lijkt. "Toornstra legt heel veel energie in het afjagen, in het vrijlopen, in het diepgaan zonder bal. Dat is natuurlijk een groot verschil met Diemers. Ik denk dat je per wedstrijd moet bekijken met wie je speelt en Toornstra is daar gewoon erg belangrijk in", aldus Boussaboun in FC Rijnmond

Nicolai Jørgensen heeft inmiddels tegen zowel PEC Zwolle als FC Twente een wedstrijd afgeleverd waarin hij nauwelijks zichtbaar was. Tafelgast Sinclair Bischop: "Ik wil het ook voor Jørgensen opnemen, want op dit moment heeft Linssen nog heel veel moeite met zichzelf, er is echt geen klik. Berghuis gaat ook veel voor eigen acties. Jørgensen moet het natuurlijk wel van aanvoer hebben en daarom denk ik dat Toornstra wel bij hem past."

Boussaboun is het eens met die conclusie. "Je kunt niet zeggen dat die jongen niet zijn best doet, dat hij niet hard werkt, dat hij niet wil. Hij wil juist heel graag en soms te graag." En toch loopt de Deen al twee wedstrijden verloren rond in de spitspositie bij Feyenoord. "Misschien dat hij zichzelf toch een bepaalde druk oplegt waardoor hij niet het uiterste uit zichzelf haalt. In zijn gloriejaar, om het zo maar te zeggen, oogde hij heel ontspannen, die Scandinavische koelheid. Is hij toen boven zichzelf uitgestegen of is dat de norm? Ik vind Boženík een stuk minder dan Jørgensen."

Corona
Feyenoorders in De Kuip lagen maar weer eens onder een vergrootglas tijdens de huidige coronacrisis. Werd er genoeg afstand gehouden? Werd er niet te veel gezongen? Bischop: "Niet anders dan in andere stadions. Nu waren er 13.000 toeschouwers en bij andere wedstrijden misschien 3 of 4.000 en dan klinkt het hard. Ik heb er weinig van gemerkt. Ja, er werd gezongen, maar dat gebeurde in elk stadion. Dat is gewoon moeilijk tegen te houden."

Volgens Mark Rutte moet iedereen in het stadion gewoon zijn bek houden. Boussaboun: "Een beetje vreemde taal voor een minister-president. Hij wil gewoon interessant overkomen: 'Ik ben ook een minister-president die hard over kan komen bla bla bla', schei toch uit, ik moet daar om lachen. Je bent in een voetbalstadion en je kunt mij niet vertellen dat als je ploeg bijna scoort of scoort, dat je dan blijft zitten met je lippen op elkaar." De anderhalve meter maatregel heeft niet echt de voorkeur van Boussaboun, maar op korte termijn ziet hij die maatregel wel als een oplossing om de sfeer in een stadion te waarborgen. "Ze moeten zich puur focussen op dat afstand houden, dat ze de stewards daarvoor gebruiken. Buiten ga je ook niet zeggen 'je mag hier niet gillen of zingen'." 

Gerelateerd nieuws
205 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 90 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 1108 mensen actief, waarvan 309 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved