''Dat is uitvoerig berekend en daar houdt de club zich aan''

''Dat is uitvoerig berekend en daar houdt de club zich aan''

Feyenoord gaat de wedstrijd tegen FC Twente de komende dagen evalueren. Op sociale media is commotie ontstaan omdat de supporters zich niet altijd aan de coronaregels hielden. De Telegraaf deed navraag en meldt dat de Rotterdammers gaan kijken of er inderdaad besmettingen hebben plaatsgevonden bij het publiek in De Kuip.

Een woordvoerder van Feyenoord vertelt dat er vooral de tweede helft veel gezongen is. ''Maar dat komt ook door het grotere aantal toeschouwers dat in zo’n groot stadion aanwezig is. Bij PEC Zwolle, een week geleden, werd ook gezongen. Maar daar is een veel kleiner aantal mensen op de tribunes aanwezig. Op elk tribunevak was in elk geval voldoende ruimte om 1,5e meter afstand te houden. Dat is uitvoerig berekend en daar houdt de club zich aan.''

Wetenschappers van het Erasmus gaan de komende periode onderzoek verrichten naar de risico’s van besmetting door toeschouwers in een stadion en die in De Kuip in het bijzonder. ''Om te zien of, ondanks onze maximale voorbereiding, dingen in het vervolg toch nog anders zouden kunnen'', meldt een woordvoerder. Feyenoord heeft met professor Casper van Eijck een expert in huis en een viroloog aangetrokken.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties