Feyenoord City te duur: ''Komende week gaat het rommelen in Rotterdam''

Feyenoord City te duur: ''Komende week gaat het rommelen in Rotterdam''

Voetbal International heeft de hand weten te leggen op een rapport dat gehakt maakt van de plannen voor Feyenoord City. Het nieuwe stadion is te duur voor de Rotterdamse club en staat totaal niet in verhouding met buitenlandse clubs. Feyenoord zou meer moeten investeren dan Bayern München, Juventus en Atlético Madrid hebben gedaan.

''De uitgebreide benchmark aan de hand van analyses van de cijfers van FIFA, UEFA, KPMG en Deloitte laat geen spaan heel van de optimistische geluiden van de partijen die andere prioriteiten hebben dan de voetbalclub", schrijft het weekblad. Vastgoedontwikkelaar VGP Group, die betrokken was bij de ontwikkeling van tientallen stadions in Europa, heeft onderzoek gedaan en concludeert: ''Investeringen staan niet in verhouding en zijn veel te duur in vergelijking tot de positie en marktmogelijkheden van de club.''

Achter de schermen zijn diverse partijen al druk bezig met een alternatief en de verwachtingen zijn dat het 'de komende weken gaat rommelen in Rotterdam'. In de top van Feyenoord ziet men steeds meer in de plannen van het verbouwen van de huidige Kuip, iets dat een stuk goedkoper gaat uitvallen en de club financieel meer gaat opleveren. De plannen krijgen een steeds groter draagvlak en de twijfels over Feyenoord City blijven toenemen.

Lees meer over
De Kuip Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties