Kritiek op Jørgensen: ''Die speelde heel slecht''

maandag 14 september 2020 12:52 71.125 keer bekeken 359 reacties Pro Shots

Ook aan de tafel van Studio Voetbal was er aandacht voor de uitoverwinning van Feyenoord op PEC Zwolle. ‘Verkleed als Excelsior’, aldus columnist Marcel van Roosmalen, boekte de ploeg van Dick Advocaat een sobere 0-2 zege  door twee goals van matchwinner Steven Berghuis.

De analisten waren niet verbaasd te zijn dat de sterspeler van het huidige Feyenoord na een lange afwezigheid en ziekenhuisopname al zo snel weer kon leveren: ''Hij is toch ook alweer een paar weken gewoon weer fit?'', legt Van Hooijdonk de rest voor. Vitesse-icoon Theo Janssen vult aan: ''Een speler zoals hij heeft niet heel veel nodig om dat gevoel weer te hebben. Het is een verfijnde voetballer met een hele goede techniek”, klinkt het lovend uit de mond van de Arnhemmer. Kees Jansma omschrijft de bepalende vleugelspeler als ‘exceptioneel’ voor de Eredivisie.

Complimenten waren er niet alleen voor de 28-jarige aanvoerder. Ook nieuweling Mark Diemers, overgekomen van Fortuna Sittard, maakte indruk bij zijn officiële debuut voor Feyenoord. Theo Janssen vond dat Feyenoord de eerste twintig minuten goed speelde en dat Diemers daar een belangrijke rol in vervulde. ''Hij staat altijd tussen de linies in en wil vooruit spelen'', aldus de 39-jarige oud-middenvelder. ''Hij heeft een goede techniek en speelt simpel''. Oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk beaamt de positieve Diemers-recensies van zijn tafelgenoten en put verdere hoop uit het feit dat Feyenoords beste speler, Berghuis, Diemers op het veld vaakt zoekt. ''Goede spelers zoeken elkaar'', aldus de voormalig vrijetrappenspecialist.

Kritische kanttekeningen waren er ook. Volgens Van Hooijdonk ontbreekt het bij Feyenoord aan een belangrijke kwaliteit om wedstrijden snel te beslissen. ''Ze hebben geen snelheid, geen pure snelheid voorin. Als je bij PEC Zwolle uit speelt en je komt zo vroeg op voorsprong dan moet je daarna twee, drie, vier kansen gaan krijgen om de wedstrijd echt vrij vroeg in het slot te gooien. En die hebben ze er niet zoveel gekregen.'', aldus de spits die bij Feyenoord de UEFA-cup won. Andere oorzaken die worden aangedragen zijn dat de voorhoedespelers bij Feyenoord alleen maar in de bal komen en daarnaast zakt de ploeg volgens Theo Janssen wel erg ver in. PEC Zwolle kreeg volgens hem dan ook ‘meer dan genoeg mogelijkheden’ om Feyenoord pijn te doen. “Door een goede tegenstander worden ze binnengeschoten”, is de waarschuwing van de 39-jarige Janssen.

Kees Jansma vroeg zich af wat er aan de hand is met Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen, die grote delen van de wedstrijd onzichtbaar was. “Die speelde heel slecht”, zo vond Jansma. “Ik ben altijd een fan van Jørgensen geweest”, aldus de voormalig perschef van Oranje, “maar het komt niet echt terug”, doelend op de matige vorm waarin de Deense spits al langere tijd verkeerd in vergelijking met de topvorm die hij in het kampioensjaar 2016/2017 vaak tentoonspreidde. Van Hooijdonk vond dat de spits te weinig diep ging en te vaak in de bal kwam. “Zijn duels verloor hij bijna allemaal”, aldus Pi-Air. Theo Janssen vond ook nieuweling Bryan Linssen, overgekomen van ‘zijn’ Vitesse, ongelukkig spelen.

De kansen op een kampioenschap voor Feyenoord zien de heren dit seizoen dan ook niet rooskleurig in. De aartsrivaal uit Amsterdam is de absolute titelfavoriet, vanwege hun betere spelers, bredere selectie en een groter budget, zo luidt de consensus aan tafel. Wel benadrukt ook Jansma, net als enkele andere journalisten dit weekend, dat Feyenoord onder Advocaat lastig te verslaan is. “Met solide spel kun je in Nederland ver komen”, stelt de 73-jarige televisiecoryfee, om te vervolgen: “Ga maar eens van ze winnen.”

Gerelateerd nieuws
359 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 110 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73909 leden - Op dit moment zijn 569 mensen actief, waarvan 190 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved