''Daar hoeven we ons geen zorgen over te maken''

''Daar hoeven we ons geen zorgen over te maken''

Orkun Kökcü speelde tegen PEC Zwolle een matige wedstrijd. De 19-jarige middenvelder zat niet in de wedstrijd en wist zijn niveau geen enkel moment te halen. Na afloop van de gewonnen uitwedstrijd van de Rotterdammers kreeg de Feyenoorder dan ook de nodige kritiek te verwerken.

Hugo Borst analyseerde zijn spel en vond Kökcü niet fit genoeg ogen. "Misschien zeg ik iets heel geks, maar kan daar zes ons af? Zes ons, dat is toch niet te veel gevraagd?" Ronald de Boer was het in de studio van FOX Sports eens met Hugo. "In mijn ogen kan dat inderdaad, ik ben het met Hugo eens."

Ook Mario Been zag de Feyenoorder zijn niveau niet halen. "Kökcü had een mindere wedstrijd, hij komt natuurlijk ook terug van een lange reis met Turkije. We mogen absoluut meer van hem verwachten, daarom werd hij ook gewisseld natuurlijk. Hij is een speler die vijf, zes keer in de zestienmeter van de tegenstander moet komen. Dat is zijn grote kwaliteit."

Dick Advocaat
De trainer laat in het programma Rondo weten dat Kökcü superfit is en niet kampt met te veel gewicht. ''Dat is niet zo, want tegenwoordig monitoren ze alles. Die hebben zoveel dingen op hun lichaam zitten. Ze weten precies hoe ze ervoor staan. Wij hebben een medische staf en inspanningsfysiologen. Dat zijn de beste. Daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.''

Lees meer over
Hugo Borst Jens Toornstra Dick Advocaat Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties