Nijhuis: ''Hij had zijn armen bij zich, dan is het geen hands''

Nijhuis: ''Hij had zijn armen bij zich, dan is het geen hands''

In de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord was er een kleine hoofdrol weggelegd voor Bas Nijhuis. De scheidsrechter gaf Feyenoord een penalty, maar liet dit na bij een vermeende handsbal van Marcos Senesi. Voor de camera van FOX Sports legt hij dit uit.

"Als de hand dichtbij het lichaam is, is er geen sprake van opzettelijk hands. Is 'ie dat niet, dan is alles vanaf de oksel hands", herhaalt Nijhuis de uitleg die hij vrijdagavond in Veronica Inside gaf. Deze past hij vervolgens toe op de 'handsbal' van Senesi. "De bal komt van zijn eigen voet tegen zijn hand aan, maar dat is geen criterium. De arm is bij het lichaam, dus is het geen hands."

Ook wordt hem naar de penalty voor Feyenoord gevraagd. Orkun Kökcü leek een strafschop te krijgen omdat hij vastgehouden werd, waar hij zelf ook het shirt van zijn tegenstander vasthad. In de herhaling blijkt echter - zo kaart Nijhuis aan - dat het niet het vasthouden was, maar een tik tegen de voet die Feyenoord een strafschop opleverde.

Lees meer over
Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties