Nijhuis: ''Hij had zijn armen bij zich, dan is het geen hands''

zaterdag 12 september 2020 22:32 29.960 keer bekeken 40 reacties Pro Shots

In de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord was er een kleine hoofdrol weggelegd voor Bas Nijhuis. De scheidsrechter gaf Feyenoord een penalty, maar liet dit na bij een vermeende handsbal van Marcos Senesi. Voor de camera van FOX Sports legt hij dit uit.

"Als de hand dichtbij het lichaam is, is er geen sprake van opzettelijk hands. Is 'ie dat niet, dan is alles vanaf de oksel hands", herhaalt Nijhuis de uitleg die hij vrijdagavond in Veronica Inside gaf. Deze past hij vervolgens toe op de 'handsbal' van Senesi. "De bal komt van zijn eigen voet tegen zijn hand aan, maar dat is geen criterium. De arm is bij het lichaam, dus is het geen hands."

Ook wordt hem naar de penalty voor Feyenoord gevraagd. Orkun Kökcü leek een strafschop te krijgen omdat hij vastgehouden werd, waar hij zelf ook het shirt van zijn tegenstander vasthad. In de herhaling blijkt echter - zo kaart Nijhuis aan - dat het niet het vasthouden was, maar een tik tegen de voet die Feyenoord een strafschop opleverde. 

Gerelateerd nieuws
40 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 24 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73907 leden - Op dit moment zijn 911 mensen actief, waarvan 244 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved