Advocaat kiest voor Diemers: ''Ik wil meer naar voren spelen''

zaterdag 12 september 2020 19:45 24.030 keer bekeken 22 reacties Pro Shots

Trainer Dick Advocaat kiest in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor Mark Diemers op het middenveld. Dat betekent dat Jens Toornstra - niet voor het eerst - zijn plek in de basis kwijtraakt. In gesprek met FOX Sports legt Advocaat uit waarom.

"Ik heb het hem uitgelegd. Het is meer een gevoelskwestie", begint Advocaat. "Ik wil iets meer naar voren spelen en ik vond dat Orrie en Jens teveel naar achter gingen lopen. Ik heb liever dat ze dieper komen." Voor Toornstra is het niet de eerste keer dat hij het kind van de rekening is bij Feyenoord. "Hij heeft niks gezegd, het is echt een professional. Hij accepteert het en zal moeten laten zien dat hij erin hoort. Dat geldt ook voor de spelers die wel spelen." 

Advocaat vindt het lastig om te bepalen hoe ver zijn ploeg is na de voorbereiding. "De jongens die fit waren hebben het goed gedaan, maar veel jongens waren er niet bij. Je speelt nu voor het eerst met een fit elftal. Maar met zo'n wedstrijd weten ze dat ze moeten. Ik ben er niet zo bang voor."

Gerelateerd nieuws
22 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 17 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73909 leden - Op dit moment zijn 682 mensen actief, waarvan 211 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved