Advocaat kiest voor Diemers: ''Ik wil meer naar voren spelen''

Advocaat kiest voor Diemers: ''Ik wil meer naar voren spelen''

Trainer Dick Advocaat kiest in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor Mark Diemers op het middenveld. Dat betekent dat Jens Toornstra - niet voor het eerst - zijn plek in de basis kwijtraakt. In gesprek met FOX Sports legt Advocaat uit waarom.

"Ik heb het hem uitgelegd. Het is meer een gevoelskwestie", begint Advocaat. "Ik wil iets meer naar voren spelen en ik vond dat Orrie en Jens teveel naar achter gingen lopen. Ik heb liever dat ze dieper komen." Voor Toornstra is het niet de eerste keer dat hij het kind van de rekening is bij Feyenoord. "Hij heeft niks gezegd, het is echt een professional. Hij accepteert het en zal moeten laten zien dat hij erin hoort. Dat geldt ook voor de spelers die wel spelen."

Advocaat vindt het lastig om te bepalen hoe ver zijn ploeg is na de voorbereiding. "De jongens die fit waren hebben het goed gedaan, maar veel jongens waren er niet bij. Je speelt nu voor het eerst met een fit elftal. Maar met zo'n wedstrijd weten ze dat ze moeten. Ik ben er niet zo bang voor."

Lees meer over
Jens Toornstra Dick Advocaat Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties