Feyenoord O/21 pakt eerste drie punten van het seizoen

Feyenoord O/21 pakt eerste drie punten van het seizoen

Feyenoord Onder 21 heeft de eerste competitiezege van het nieuwe seizoen binnen. FC Twente / Heracles Onder 21 werd zaterdagmiddag met 1-3 verslagen in een wedstrijd die na rust werd beslist.

Feyenoord Onder 21 kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans om snel op voorsprong te komen. Dylan Vente ontving en wipte een hoge, diepe pass direct over de uitkomende keeper, maar zijn inzet raakte helaas de buitenkant van de paal. Na verschillende kansen over en weer was het FC Twente / Heracles Onder 21 dat de score opende halverwege de eerste helft. Jordy Wehrmann zorgde vlak na deze tegenslag bijna voor de gelijkmaker, maar zijn krachtige kopbal raakte de bovenkant van de lat.

Trainer Rini Coolen begon na rust met een ongewijzigd team dat hernieuwde energie had gevonden. De 1-0 achterstand voor rust werd in het laatste half uur van de wedstrijd omgebogen naar een knappe uitzege. Naoufal Bannis maakte het eerste doelpunt van Feyenoord Onder 21 nadat hij gelanceerd werd met een diepe pass vanuit het middenveld. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot zuiver binnen. Niet lang daarna was het de ingevallen Noah Naujoks die trefzeker was na een knap uitgevoerde aanval met zijn teamgenoten. In de slotfase bracht aanvaller Dylan Vente de score op 1-3 na een wederom goed uitgespeelde kans.

De eerste drie punten van Feyenoord Onder 21 in de competitie zijn een feit. Op zaterdag 19 september staat de volgende wedstrijd op de planning. ADO Den Haag Onder 21 is dan de tegenstander in het duel dat op Sportpark De Aftrap in de hofstad wordt gespeeld.

Scoreverloop
29' | 1-0 |
71' | 1-1 | Bannis
80' | 1-2 | Naujoks
84' | 1-3 | Vente

Opstelling Feyenoord Onder 21
Troost; Lont, Lewis, vd Zeeuw, Smeulers; Wehrmann, El Bouchataoui, Johnsen; Belarbi, Bannis, Vente.

  Club Gespeeld Punten
1 Almere City O/21 2 6
2 NAC Breda O/21 2 6
3 ADO Den Haag O/21 2 3
4 FC Groningen O/21 2 3
5 Feyenoord O/21 2 3
6 sc Heerenveen O/21 1 0
7 FC Twente/Heracles 1 0
8 NEC O/21 2 0
Lees meer over
NEC Dylan Vente Jordy Wehrmann FC Groningen sc Heerenveen ADO Den haag Achraf El Bouchataoui Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties