Cost: ''Spelen in Duisburg was onverantwoord''

Cost: ''Spelen in Duisburg was onverantwoord''

Feyenoord start vanavond tegen PEC Zwolle de competitie. De voorbereiding van Feyenoord zit er op en de spelers zijn nagenoeg allemaal topfit. Hoofd performance Rick Cost is tevreden over de voorbereiding van de Rotterdammers, maar heeft wel een groot risico genomen met de wedstrijden om de Cup der Traditionen.

"Daar spelen was onverantwoord'', vertelt Cost in gesprek met RTV Rijnmond. ''Dat noemen wij katabool. In een voorbereiding wil je altijd groeien, dus van 45 naar 60 minuten en van 60 naar 75 en dan naar 90 minuten. Maar nu zijn we van 45 naar 120 minuten gegaan. Dat is niet een logische opbouw. Daar hebben wij een risico genomen. Een groot risico, want we hadden weinig wissels. Dan moet je maar hopen dat je weerbaar genoeg bent geworden in de afgelopen 3 à 4 maanden.''

Cost is lovend over de samenwerking met Dick Advocaat. "Ik kan honderd dingen zeggen tegen die gasten, maar als Dick Advocaat achter mij staat, dan heb ik aan één woord genoeg. En als hij langskomt en hij zegt het, dan heeft hij aan één letter genoeg. Dat is ook wel het charisma dat hij heeft. Ik vind het een prachtig mens, ik waardeer hem enorm. Dick staat ook open voor mijn innovaties. Er zijn heel veel verhalen van andere clubs waarbij gezegd wordt dat dat niet zo is. Als we het maar in voetbaltermen brengen, zodat het bruikbaar is, dan heb ik nog nooit meegemaakt dat hij het onzin vindt."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties