''Feyenoord is stabiel, die gaan normaal gesproken lang aanhaken''

''Feyenoord is stabiel, die gaan normaal gesproken lang aanhaken''

Het Algemeen Dagblad nodigde onder andere Pierre van Hooijdonk, Ronald de Boer en Fred Rutten uit om vooruit te kijken op het het aankomende seizoen en terug te kijken op zaken uit het verleden. Vanwege de coronacrisis zal het hoe dan ook een uniek seizoen worden.

Rutten: "Alles ligt open. Dit seizoen zal heel lang een boek met een open einde blijven. Blessures komen er sowieso en méér en ook eerder dan normaal. Sommige clubs hebben dat aspect toch, tussen aanhalingstekens, niet serieus genomen. Althans: niet serieus genoeg", zo waarschuwt de oud-trainer van Feyenoord.

De komende tijd zullen de tribunes vrij leeg zijn en dat zorgt er voor dat analist Ronald de Boer toch wat problemen ziet voor de Rotterdammers. "Niet omdat ik dat nu zo leuk vind om te zeggen, maar ik denk dat een ploeg als Feyenoord nog het meest last gaat krijgen van een lege Kuip. Dat publiek kan toch echt een wapen zijn. Het helpt je met belangrijke details in een wedstrijd. Een scheidsrechter die in de openingsfase denkt: ik houd mijn kaarten nog maar even op zak, anders loopt het hier uit de hand, zal nu misschien wél meteen geel trekken."

AZ heeft zichzelf uitgesproken als titelkandidaat, maar Van Hooijdonk heeft zo zijn bedenkingen. "AZ heeft geen spelers die weten wat het is om voor de prijzen te spelen. Feyenoord heeft die spelers al meer, maar kwalitatief is dat elftal wel heel afhankelijk van Steven Berghuis. Als die alsnog vertrekt, wat zeker niet valt uit te sluiten in deze langere transferperiode, dan valt er direct heel veel weg.''

Rutten ziet Feyenoord wel een goed seizoen draaien. "Feyenoord is stabiel, die gaan normaal gesproken lang aanhaken. Bij PSV is veel meer ongewis, met een trainer die andere ideeën heeft dan de meeste spelers gewend zijn."

Ook wordt er nog ingegaan op de talenten van Feyenoord die steeds jonger worden weggehaald. De Boer denkt niet dat dat iets positiefs is, zelfs niet nu Nathan Aké de wereldtop heeft bereikt met een transfer naar Manchester City. "Nee. Als Aké gewoon bij Feyenoord was gebleven, was hij daar doorgebroken en had hij eerder zijn carrière in bloei gezet dan nu. Kijk naar Stefan de Vrij, nu de beste verdediger van de Serie A. Die bleef wél in de eredivisie, speelde al jong op een WK. Prachtige carrière. Uitzonderingen daargelaten zijn er nog steeds heel weinig die slagen door vroeg naar het buitenland te gaan.''

Lees meer over
De Kuip PSV Steven Berghuis Sam Larsson Stefan De Vrij fred rutten
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties