Bijlow: ''Gewoon doorgaan met waar we waren gebleven: winnen''

Bijlow: ''Gewoon doorgaan met waar we waren gebleven: winnen''

De afgelopen jaren hebben met enige regelmaat verschillende jeugdspelers, met meer of minder succes, hun minuten gemaakt in het eerste elftal van Feyenoord. Tyrell Malacia heeft zich opgewerkt tot een nuttige kracht en ook Bart Nieuwkoop en Lutsharel Geertruida vinden zichzelf regelmatig terug in het elftal, terwijl Wouter Burger aan de deur klopt. Justin Bijlow (22) en Orkun Kökcü (19) zijn echter de jeugdproducten die inmiddels volledig onomstreden zijn in de basiself van Feyenoord. De twee willen sterkhouders van de Rotterdammers worden in het komende seizoen.

Allereerst moet dan het, qua resultaat, buitengewone slot van de vorige competitie voortgezet worden. Kökcü geeft tegenover De Telegraaf aan dat het wat dat betreft wel goed zit. "Dat gevoel leeft heel erg in de groep. Op het middenveld en offensief zit het wel goed en is er voldoende concurrentie, maar in de verdediging kan er misschien nog wel iets bij."

Ook Bijlow verwacht dat de Rotterdammers de lijn van vorig seizoen door gaan trekken. Hoe? "Simpel eigenlijk, gewoon doorgaan met waar we waren gebleven toen de competitie stopte in maart: winnen. Waarom zou dat niet kunnen? We zijn overtuigd van onze kwaliteiten, hebben het al eens laten zien en er zijn enkele versterkingen bijgekomen met onder anderen Mark Diemers en Bryan Linssen."

Al zal dat positieve gevoel toch vooral blijven hangen als er vandaag bij het voor Feyenoord altijd lastige PEC Zwolle gewonnen wordt. Kökcü is duidelijk over die wedstrijd en de nabije toekomst. "Een goede start bij Zwolle en niet zoals vorig jaar, toen we snel tegen een 2-0 achterstand aanliepen. Over het hele seizoen meedoen om de landstitel, de bekerfinale halen en overwinteren in de Europa League.”

Lees meer over
Kenneth Vermeer Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Tyrell Malacia Justin Bijlow Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Rick Karsdorp Leroy Fer Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties