''Ik vind het verrassend dat Berghuis er nog bij is''

''Ik vind het verrassend dat Berghuis er nog bij is''

Aan de vooravond van het nieuwe Eredivisie-seizoen zijn de voorspellingen over het verloop van de aanstaande competitie niet van de lucht. Bij de NOS is men er van overtuigd dat Feyenoord de belangrijkste uitdager is van Ajax in de strijd om de landstitel.

Feyenoord-watcher Arman Avsaroglu ziet geen problemen in de wisselende resultaten van de Rotterdammers in de voorbereiding. De journalist vindt dat Feyenoord sterker uit de (nog lopende) transferperiode komt. "Ze zijn zeker sterker geworden. Al moet je wel een slag om de arm te houden omdat ze natuurlijk maanden niet gespeeld hebben. Maar voor de coronastop waren ze erg sterk. Dat was geen mazzel.''

''Daarnaast hebben ze slimme spelers aangetrokken en zijn ze weinig kwijtgeraakt'', vervolgt Avsaroglu. ''Advocaat weet van elke ploeg een stabiel elftal te maken en ik denk dat het moeilijk gaat worden om van Feyenoord te winnen. Zij zijn voor mij dan ook de grootste uitdager van Ajax. Meer nog dan AZ. Al is het kwaliteitsverschil met Ajax wel groot, maar we hebben vorig jaar gezien dat zo'n ploeg ook in elkaar kan storten. Ze kunnen echt meedoen om de titel en ik zie ze ook echt die schaal pakken. Al zou dat wel echt een stunt zijn."

Oud-speler Regi Blinker wijst op de fitheid van sleutelspelers Eric Botteghin en Leroy Fer, in tegenstelling tot vorig seizoen. ''Dat scheelt ook'', aldus de voormalig aanvaller. ''Ze hebben sowieso meer ervaring in de ploeg gehaald met het aantrekken van Linssen en Diemers. Volgens mij heeft Advocaat het aardig op de rit allemaal. Ik vind het ook verrassend dat Steven Berghuis er nog bij is. Ik hoop ook echt dat hij blijft want hij kan echt het verschil maken.''

Advocaat
Dick Advocaat laat weten dat een vertrek van Berghuis bij Feyenoord niet helemaal is uitgesloten, maar benadrukt dat hij het nu goed naar zijn in heeft in Rotterdam. "Als hij bij een goede club wil spelen, moet hij hier blijven", zegt de trainer op de persconferentie. "Als er in zijn ogen een mooie club komt - en dat is niet iedere club - dan wil hij het overwegen. Dat vind ik logisch, als ik eerlijk ben.'' De 28-jarige aanvaller heeft een contract tot medio 2022.

Lees meer over
Steven Berghuis Eric Botteghin ajax Dick Advocaat Leroy Fer Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties