Jørgensen: ''Ik voel me echt Feyenoorder, ik ben thuis in Rotterdam''

vrijdag 11 september 2020 04:26 54.965 keer bekeken 116 reacties Pro Shots

Nicolai Jørgensen was een van de steunpilaren van het kampioenselftal van Feyenoord in het seizoen 2016/2017. In de drie seizoenen daarna heeft de Deen nog met enige regelmaat goede tot uitstekende wedstrijden gespeeld, maar de jaren werden meer gekleurd door blessures, vormverlies en mentale problemen. De spits denkt dat hij nu alle problemen van zich afgeschud heeft. "Ik ben honderd procent in orde, dus ik ben gelukkig."

"Sterker nog, ik voel me voor het eerst sinds lange tijd weer echt geweldig. Ik was vaak te gestrest, omdat ik zo graag helemaal fit wilde zijn. Het jagen daarop heb ik een beetje losgelaten. Het werkt, denk ik. Ik voel me top", aldus Jørgensen in het Algemeen Dagblad. "Het is zo belangrijk dat ik nu fit uit de voorbereiding ben gekomen, dat ik lekker wedstrijdminuten in de benen heb. Dat had ik als speler van Feyenoord eigenlijk alleen in het seizoen van onze landstitel, in de zomer van 2016. Dat werd ook meteen een topseizoen.''

Zijn fitheid heeft opvallend genoeg ook te maken met de coronacrisis. "Ik zat daarvoor echt in een soort slechte, vicieuze cirkel van blessureleed. Mijn lijf had nu tijd om te herstellen, ik heb een soort reset ondergaan. Zo voelt het tenminste", zo vervolgt Jørgensen. Advocaat heeft in ieder geval zijn vertrouwen in de spits uitgesproken. "Hij gelooft in mij, dat voel ik. Hij is streng voor me als de situatie daarom vraagt, maar ik voel de steun en het vertrouwen. Dat is alles wat je als speler kunt verlangen van een trainer. Advocaat heeft zoveel ervaring. Hij brengt plezier. Ik zou niet weten wat een jonge trainer beter zou kunnen doen dan onze trainer. Hij eist altijd 100 procent, geeft zelf ook alles. Maar tegelijkertijd kan hij lachen en dat vind ik een mooie combinatie."

Na het kampioensjaar kon Jørgensen voor een miljoenenbedrag naar Newcastle United. Iets wat hij toen wel zag zitten, maar dat is inmiddels veranderd. "Ik maak geen plannen voor de lange termijn. Aan het einde van de dag moet je gewoon blij zijn met wat je hebt gedaan en waar je bent. Ik voel me echt Feyenoorder, ik ben thuis in Rotterdam. Ik zie geen reden om te verlangen naar een vertrek. Dat was een paar jaar geleden misschien zo, want mijn statistieken wezen er ook op dat ik naar een andere competitie zou kunnen gaan. En er was ook interesse. Maar dat is nu niet aan de orde. Ik wil nog een keer kampioen worden met deze club, dat was het beste gevoel dat ik ooit had als voetballer."

Gerelateerd nieuws
116 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 56 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73943 leden - Op dit moment zijn 865 mensen actief, waarvan 257 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved