In oktober meer supporters in de stadions: ''We gaan kijken wat er kan''

In oktober meer supporters in de stadions: ''We gaan kijken wat er kan''

De Kuip zal tijdens de eerste thuiswedstrijd van Feyenoord, tegen FC Twente, matig bezet zijn: slechts 13.000 supporters zullen tot het stadion toegelaten worden. De KNVB heeft bij monde van de interim-directeur van de Eredivisie CV, Jan de Jong, goed nieuws voor de supporters, want vanaf oktober zullen er meer toeschouwers toegelaten gaan worden. "We gaan testen bij verschillende clubs in de eredivisie en de eerste divisie en in verschillende stadions."

"We gaan kijken wat er kan. Of er mensen op een kleinere ruimte in het stadion kunnen zitten. Op minder dan anderhalve meter. Niet het hele stadion, maar een paar vakken. Met een mondkapje. Zoals nu in het OV", aldus De Jong tegenover de NOS. Ook het kabinet schijnt achter de plannen te staan. Meer supporters toelaten is ook pure noodzaak. "Anders blijft deze sector niet overeind. Een jaar lang zonder publiek en je hebt over een jaar geen betaald voetbal meer in Nederland", zo vervolgt De Jong.

De voetbalsector vroeg begin juni om 140 miljoen euro overheidssteun aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, maar dat bedrag gaat niet uitgekeerd worden. Wel kunnen clubs individueel om steun aankloppen bij de overheid. De Jong: "Er is één club die dat heeft gedaan. We verwachten dat meer clubs dat gaan doen. Acuut zijn er weinig clubs in de problemen. Het probleem doet zich pas voor als je alles weet aan het einde van het seizoen." Het streven blijft om weer voor volle stadions te kunnen spelen. "Als we in januari weer met publiek mogen spelen, redt de sector het."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties