Feyenoord in 2020 enige eredivisieploeg zonder nederlaag

Feyenoord in 2020 enige eredivisieploeg zonder nederlaag

Na een half jaar zonder competitievoetbal vanwege de uitbraak van het coronavirus, begint aanstaande zaterdag voor Feyenoord eindelijk officieel het nieuwe seizoen. Met een bezoek aan PEC Zwolle staat een traditioneel lastige uitwedstrijd op het programma, waarin Feyenoord van de laatste acht keer slechts tweemaal wist te winnen.

Hoopgevender is de constatering dat PEC Zwolle voor het eerst in dertien jaar haar thuiswedstrijden weer afwerkt op natuurgras en dat Feyenoord onder Dick Advocaat de afgelopen veertien Eredivisie-wedstrijden ongeslagen bleef. In één van deze veertien wedstrijden besliste Robert Bozenik in extremis met zijn eerste doelpunt voor Feyenoord de spectaculaire vorige editie van PEC Zwolle - Feyenoord: 3-4.

Twee dagen voor de officiële start van het Eredivisie-seizoen is de selectie van de Rotterdammers nog niet helemaal compleet. Hoewel technisch directeur Frank Arnesen deze week eindelijk de langverwachte komst van João Carlos Teixeira wist af te ronden, is het algemeen bekend dat Dick Advocaat nog graag minimaal één extra verdediger zou toevoegen aan zijn selectie.

Het voorlopig uitblijven van defensieve versterking zorgt er voor dat de inmiddels oudste trainer van de Eredivisie ooit een creatieve oplossing zal moeten zoeken voor de wedstrijd in Zwolle, aangezien oud-Zwollenaar Eric Botteghin een schorsing uit het vorige seizoen zal moeten uitzitten. Naar verwachting kiest Advocaat voor middenvelder Wouter Burger of de doorgaans als rechtsback gebruikte Lutsharel Geertruida naast Marcos Senesi in het centrum van de Feyenoord-verdediging.

Over het dreigende keepersprobleem waarmee Feyenoord te maken leek te krijgen, hoeven de supporters zich geen zorgen meer te maken. Even werd gevreesd voor afwezigheid van Justin Bijlow, die afgelopen week met Jong Oranje in Wit-Rusland verbleef. Zijn duimblessure bleek echter mee te vallen en de 22-jarige eerste doelman kan zaterdag gewoon onder de lat verschijnen.

Lees meer over
Eric Botteghin Justin Bijlow Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Marcos Senesi Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties