Feyenoord in 2020 enige eredivisieploeg zonder nederlaag

donderdag 10 september 2020 17:39 25.935 keer bekeken 40 reacties Pro Shots

Na een half jaar zonder competitievoetbal vanwege de uitbraak van het coronavirus, begint aanstaande zaterdag voor Feyenoord eindelijk officieel het nieuwe seizoen. Met een bezoek aan PEC Zwolle staat een traditioneel lastige uitwedstrijd op het programma, waarin Feyenoord van de laatste acht keer slechts tweemaal wist te winnen.

Hoopgevender is de constatering dat PEC Zwolle voor het eerst in dertien jaar haar thuiswedstrijden weer afwerkt op natuurgras en dat Feyenoord onder Dick Advocaat de afgelopen veertien Eredivisie-wedstrijden ongeslagen bleef. In één van deze veertien wedstrijden besliste Robert Bozenik in extremis met zijn eerste doelpunt voor Feyenoord de spectaculaire vorige editie van PEC Zwolle - Feyenoord: 3-4.

Twee dagen voor de officiële start van het Eredivisie-seizoen is de selectie van de Rotterdammers nog niet helemaal compleet. Hoewel technisch directeur Frank Arnesen deze week eindelijk de langverwachte komst van João Carlos Teixeira wist af te ronden, is het algemeen bekend dat Dick Advocaat nog graag minimaal één extra verdediger zou toevoegen aan zijn selectie.

Het voorlopig uitblijven van defensieve versterking zorgt er voor dat de inmiddels oudste trainer van de Eredivisie ooit een creatieve oplossing zal moeten zoeken voor de wedstrijd in Zwolle, aangezien oud-Zwollenaar Eric Botteghin een schorsing uit het vorige seizoen zal moeten uitzitten. Naar verwachting kiest Advocaat voor middenvelder Wouter Burger of de doorgaans als rechtsback gebruikte Lutsharel Geertruida naast Marcos Senesi in het centrum van de Feyenoord-verdediging.

Over het dreigende keepersprobleem waarmee Feyenoord te maken leek te krijgen, hoeven de supporters zich geen zorgen meer te maken. Even werd gevreesd voor afwezigheid van Justin Bijlow, die afgelopen week met Jong Oranje in Wit-Rusland verbleef. Zijn duimblessure bleek echter mee te vallen en de 22-jarige eerste doelman kan zaterdag gewoon onder de lat verschijnen.

Gerelateerd nieuws
40 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 30 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73945 leden - Op dit moment zijn 540 mensen actief, waarvan 170 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved