''Maak Ruud bondscoach en je loopt nergens ter wereld voor gek''

''Maak Ruud bondscoach en je loopt nergens ter wereld voor gek''

Dick Advocaat kende een uitzonderlijk goed begin als trainer van Feyenoord en bleef in beker en competitie ongeslagen met de Rotterdammers. Vlak voor de start van het nieuwe seizoen is er opeens een vacature voor bondscoach van Oranje. Wie vindt Advocaat het meest geschikt als bondscoach? "​Als je me vraagt waar een bondscoach aan moet voldoen, moeten ze mij nemen, haha. Geintje hoor, ik ben niet beschikbaar."

"Ik werk nu bij Feyenoord en daar heb ik het uitstekend naar mijn zin. Bovendien zijn er kandidaten genoeg. Ik geloof niet dat de KNVB met de handen in het haar zit, waarom zouden ze? Misschien weten ze al lang wie het moet gaan doen, want wij weten weer niet hoe zij denken", vertelt Advocaat tegenover Voetbal International.

Uitstraling is ook belangrijk voor een bondscoach en daarom pleit Advocaat onder andere voor Ruud Gullit. "Maak Ruud bondscoach en je loopt nergens ter wereld voor gek. Ik heb het toch zelf meegemaakt. Waar we ook kwamen met Oranje, iedereen wilde naar Ruud. Toen we in Frankrijk verloren, was het eerste dat al die grote Franse spelers deden Ruud Gullit opzoeken. Ik vond dat eigenlijk wel fenomenaal om te zien, de uitstraling van die man. Een Nederlander die zo veel los maakt in de wereld, daar moeten we toch zuinig op zijn? Van zo’n man moeten we toch gebruik maken? Ik snap niet dat Ruud niet in welke functie dan ook binnen de KNVB actief is. Een betere ambassadeur dan hij is er niet."

Andere namen die Advocaat oppert: "Louis zou ik wel leuk vinden en ik denk dat de media er ook wel zo over zullen denken. Uitstekende trainer en er gebeurt altijd wat. Maar Henk ten Cate vind ik ook echt een prima kandidaat. Hij heeft overal waar hij werkte zijn teams goed laten spelen en kan terugvallen op ervaring bij clubs als Barcelona, Chelsea en Ajax. Van Gaal, Gullit of Ten Cate. Met een van die drie heb je volgens mij een prima opvolger van Koeman."

Lees meer over
ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties