''Staat nu in elk geval vast hoe we de competities gaan afronden''

''Staat nu in elk geval vast hoe we de competities gaan afronden''

Er waren nog geen vaste regels voor wat er zou moeten gebeuren als de voetbalcompetitie voortijdig beëindigd wordt. Het bestuur betaald voetbal heeft die regels nu opgesteld zodat een onduidelijk seizoen als vorig seizoen niet meer voor kan komen. Directeur betaald voetbal KNVB, Eric Gudde: "Iedereen was verrast door de impact die de coronapandemie op het voetbal had."

"Niemand heeft eerder zo’n situatie meegemaakt. Mocht dit nog eens gebeuren, dan wil iedereen graag duidelijkheid hebben. Daarom hebben we in overleg met alle betrokken partijen deze reglementswijziging doorgevoerd. We zullen er altijd alles aan doen om de competities uit te spelen, maar mocht dat onverhoopt niet lukken, dan staat nu in elk geval vast hoe we de competities gaan afronden”, aldus Gudde op de site van de KNVB.

Het bestuur betaald voetbal zal in eerste instantie beoordelen of de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en het TOTO KNVB Bekertoernooi stilgelegd moeten worden. Wel wordt die beslissing pas genomen nadat de CSR (Centrale Spelersraad) en de CTR (Centrale Trainersraad) gehoord zijn. Mocht het voetbal weer stilgelegd worden, dan wordt de competitie als niet gespeeld beschouwd als niet alle clubs minstens de helft van de wedstrijden hebben gespeeld, ook dan zal er dus geen promotie en degradatie plaatsvinden.

Als er minstens de helft van de wedstrijden is gespeeld, dan wordt de ranglijst als eindstand gezien. Een kampioen wordt alleen aangewezen als de club al niet meer was in te halen voor de achtervolgers. Clubs degraderen alleen als de achterstand in punten op een veilige plek toch al niet meer in te halen was. Als de competitie voor minstens 85% afgerond is wordt er wel een kampioen aangewezen, worden Europese tickets op basis van de stand verdeeld en vindt er wel promotie en degradatie plaats.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties