''Dan kun je de prijs opdrijven en dat is Feyenoord te weinig gelukt''

dinsdag 8 september 2020 07:31 107.380 keer bekeken 148 reacties Pro Shots

João Carlos Teixeira is tot nu de laatste aanwinst van Feyenoord. De verwachting is dat er nog een centrale verdediger aan de selectie toegevoegd gaat worden, maar dat gaat niet gebeuren voor de start van de competitie. Rob Baan, oud-technisch directeur van de Rotterdammers, is enigszins verbaasd over de aankoop van Teixeira. "Hij kwam volgens mij uit de hoge hoed, ik denk dat Dick heel duidelijk aan Frank Arnesen 'ik zoek dat type' heeft aangegeven."

"Dan ga je op die scoutingsites kijken en waarschijnlijk heeft Arnesen al eerder contact gehad met deze speler. Misschien toen Frank in Engeland bij Chelsea zat. Dan ga je informeren naar 'hoe zit het daar, wat zijn de mogelijkheden?'. Blijkbaar was er te onderhandelen. Voor het type speler dat het net niet heeft gemaakt bij Liverpool, dan zou dat best een goede aanwinst voor Feyenoord kunnen zijn", aldus Baan bij FC Rijnmond.

Feyenoord slaagt er maar niet in om spelers voor echte topbedragen te verkopen. Zelfs als Marcos Senesi voor tussen de 20 en 25 miljoen euro verkocht zou worden, dan is dat in de huidige tijd nog steeds geen toptransfer. Baan ziet wel een mogelijkheid om de transfersommen hoger uit te laten vallen. "Als Feyenoord zoals op dit moment weer stabiel is, weer mee gaat doen met de top, dan hoop je dat ze volgend jaar Champions League gaan spelen. Dat is nodig om de topclubs de spelers te laten zien in de topwedstrijden. Dan ga je ook sneller de portemonnee trekken."

"Feyenoord is wel bewuster bezig met de eigen jeugd meer kansen geven en meer geld te willen maken met de jeugdopleiding. Daar is de afgelopen jaren veel in geïnvesteerd. Als je daar stabiliteit hebt, heb je veel aanvoer van talenten. Zo'n Kökcü krijgt nu ook de kansen in het eerste elftal en als ze Europees gaan presteren, dan moet je niet hopen dat er één club belangstelling heeft, maar dat er meerdere clubs belangstelling hebben. Dan kun je de prijs opdrijven en dat is Feyenoord te weinig gelukt."

Sportverslaggever Sinclair Bischop heeft in het programma nog een kanttekening bij een eventuele verkoop van Senesi. Een verkoop zou sowieso een transferrecord voor de Rotterdammers betekenen. "Er zijn, toen het contract werd afgesloten, allemaal percentages afgesproken met die club uit Argentinië (San Lorenzo - red.). Iedereen rekent erop dat Feyenoord dat hele bedrag kan uitgeven, maar dat is zeker niet het geval. Er gaat ook een bedrag daarheen. Feyenoord hoopt nog altijd die Vrienden van Feyenoord uit te kopen, dus dat zal ook het dilemma zijn: wat gaan we doen met dat geld als het eventueel binnenkomt? Wat ik heb begrepen is dat ze Senesi alleen voor een mega-bedrag laten gaan. Feyenoord hoopt nu ook eens zo'n klapper te maken van boven de 25, 30 miljoen."

Gerelateerd nieuws
148 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 31 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73945 leden - Op dit moment zijn 563 mensen actief, waarvan 182 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved