Van Persie: ''Ik ben op vrijwillige basis trainer bij Feyenoord''

Van Persie: ''Ik ben op vrijwillige basis trainer bij Feyenoord''

Robin van Persie gaat aan de slag als columinst van De Telegraaf. De oud-Feyenoorder siert de cover van de krant en gaat elke maand een bijdrage leveren aan Telesport. Van Persie gaat schrijven over de ontwikkelingen binnen het voetbal en natuurlijk de club waar hij nu actief is als spitsentrainer.

''Ik ben op vrijwillige basis trainer bij Feyenoord'', vertelt Van Persie. ''Dick Advocaat vroeg me of ik de spitsen en voorhoedespelers wilde trainen. Om de grappen die over mijn vertaalde uitspraak zijn gemaakt dat je geen ’nee’ tegen Dick zegt – ’I can’t say no to Dick’ – heb ik gelachen. Voetbalhumor hoort erbij.'' Van Persie hoopt als spitsentrainer te ontdekken of het trainerswereldje iets voor hem is.

''Ik doe mijn werk nu wel al zo professioneel mogelijk. Ik zou met mijn sporttasje aan kunnen komen bij de club en er op gevoel een leuke training uitgooien. Maar dat doe ik niet. Ik ga, zoals een paar weken terug, op zondag naar De Kuip om Nicolai Jørgensen en Robert Bozenik aan het werk te zien. Ik maak aantekeningen en bereid op grond van hun wedstrijden mijn trainingen voor. Ik probeer veel nieuwe aanvalsvormen met ze te trainen als ik op dinsdag op 1908 ben.''

''Op zo’n dag bij de club geniet ik. Het zijn ouderwetse trainingsdagen en ik voel me one of the guys. Ik ben ook met de trainers bezig, praat met de begeleidingsstaf, maar als het even kan breng ik ook tijd door met de jongens. Die echte voetbalsfeer blijft het fijnste. Alleen op het veld probeer ik echt een trainer te zijn, die alles kort en duidelijk uitlegt. Ik doe alles in het Engels, ook richting de Nederlandse spelers omdat Nico en Robert zich één met hen moeten voelen.''

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties