Feyenoord bevestigt komst Stam: ''Mooiere uitdaging is er bijna niet''

Feyenoord bevestigt komst Stam: ''Mooiere uitdaging is er bijna niet''

Feyenoord Onder 21 heeft een nieuwe assistent-trainer: Koen Stam. De 33-jarige oud-profvoetballer, die samen met trainer Rini Coolen en collega-assistent Arnold Scholten de trainersstaf gaat vormen van het beloftenelftal, tekent een contract tot medio 2021.

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, denkt dat Stam een uitstekende toevoeging is voor Onder 21. ''Koen heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg getimmerd als trainer. Nu is het tijd voor de volgende stap: bij een van de grootste clubs van Nederland het beloftenelftal vormgeven én laten presteren. Een mooiere uitdaging is er bijna niet.''

Stam kijkt er volgens eigen zeggen naar uit om met de grote groep Feyenoord-talenten aan de slag te gaan. ''Er zit heel veel potentie in deze groep. Een prettige mix van eigen kweek en nieuwe aanwas. Aan ons als trainersstaf de taak om het beste uit ze naar boven te halen. Dat er behoorlijk wat op het spel staat is duidelijk. We gaan vol voor succes, te beginnen met de eerste wedstrijd tegen NAC Onder 21 aankomende zaterdag.''

De trainerscarrière van Stam begon in 2010 bij FC Volendam. Na zijn overgang naar AZ in 2012 was hij in Alkmaar jarenlang betrokken bij de hogere jeugdelftallen. Ook was hij in 2016 assistent-bondscoach van Nederland Onder 18, waarbij hij samenwerkte met oud-Feyenoorders Bert Konterman en Kees van Wonderen.

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties