'BeNeLiga wil tien Europese tickets kunnen verdelen'

'BeNeLiga wil tien Europese tickets kunnen verdelen'

De BeNeLiga is een concept dat even vaak van het toneel verdwijnt als dat het er weer op terugkeert. Vrijdag gaan zes directeuren van Nederlandse clubs, waaronder Feyenoord, en vijf directeuren van Belgische clubs opnieuw in gesprek over de haalbaarheid van een competitie waarin Nederlandse en Belgische clubs gezamenlijk uitkomen.

De zogenaamde vierde onderzoeksfase, die tot 31 december gaat duren, wordt dan in gang gezet, aldus de NOS. Adviesbureau Deloitte verwacht dat er tussen de 250 en 400 miljoen euro verdiend kan worden aan tv-contracten en marketing. Tien Nederlandse en acht Belgische clubs zouden de BeNeLiga moeten gaan vormen. Op dit moment hebben zowel Nederland als België vijf Europese tickets te verdelen en dat aantal willen beide landen graag behouden. Dat zou dus betekenen dat er in de BeNeLiga tien Europese tickets te verdelen zijn onder achttien deelnemers (Engeland, Spanje en Duitsland hebben bijvoorbeeld maar zeven startbewijzen).

Het is op dit moment nog onduidelijk of de UEFA akkoord zou gaan met een BeNeLiga, maar ook tien Europese tickets lijkt te hoog gegrepen. Daarnaast staan de profclubs die niet mee mogen doen niet te springen om de nieuwe competitie. Mocht de BeNeLiga doorgaan, dan is dat vanaf 2025, want dan lopen de huidige tv-contracten af.

Lees meer over
PSV Vitesse FC Utrecht ajax KAA Gent Anderlecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties