''Als je daar een slopertje naast zet, dan kan hij daar prima spelen''

woensdag 26 augustus 2020 17:20 63.405 keer bekeken 147 reacties Pro Shots

Wouter Burger werd tijdens de voorbereiding noodgedwongen omgeschoold van middenvelder tot linker centrale verdediger. Het experiment wordt ook in de media als geslaagd beschouwd. Commentator Leo Driessen: "Ik vond Burger tegen Dortmund erg goed spelen."

"Misschien dat hij in die positie iets te veel voetballer is om er op uit de voeten te kunnen, maar als je daar een slopertje naast zet, dan kan hij daar prima spelen. Met Senesi, maar met Botteghin ging het ook aardig", aldus Driessen in het programma Voetbalpraat

Commentator Mark van Rijswijk ziet ook mogelijkheden voor Burger. "De eerste wedstrijd van het seizoen is Botteghin geschorst, dus daar zal ook wel naar worden gekeken. Hoe los je dat op? Zoals Burger het nu doet, in de eredivisie kan dat tegen een hoop clubs he, dat je gewoon een voetballende centrale verdediger neerzet."

Analist Kees Kwakman plaatst nog wel een kanttekening. "Senesi en Burger zijn wel allebei links, dat zie je niet zo vaak. Als ze allebei rechts zijn hoor je daar niemand over, maar bij allebei links wel. Misschien is het wel een nieuwe positie voor hem. Of hij dat echt bij Feyenoord gaat redden weet ik niet, maar misschien is het ook wel een positie om zich op te richten voor in de toekomst."

Burger zelf moet even wennen, maar ziet het wel zitten. "Het is nu niet de positie die ik in gedachten had, maar ik merk ook dat het hartstikke goed gaat en me hier prettig voel. Dus waarom niet? Soms komen spelers op een andere positie terecht dan ze in gedachten hadden'', vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond. ''Ik voel me prettig en comfortabel centraal achterin, en denk dat ik daar een verschil kan maken voor de ploeg."

Gerelateerd nieuws
147 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 47 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73943 leden - Op dit moment zijn 1079 mensen actief, waarvan 266 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved