''Dan is het maar goed dat Van Persie zijn spitsentrainer is''

''Dan is het maar goed dat Van Persie zijn spitsentrainer is''

Jan Everse is positief over Feyenoord in het voetbalpraatprogramma FC Rijnmond. De oud-trainer en voetballer is te spreken over de prestaties van de Rotterdammers afgelopen weekend. De stadionclub won van Borussia Dortmund en van MSV Duisburg.

"Feyenoord speelde heel compact. Ze schakelden snel. In het verleden was de passing slordiger. Nu was de uitvoering goed'', vertelt Everse. ''En Linssen en Diemers zijn prima aankopen. Dortmund hoort bij de beste tien clubs in Europa en heeft een hele brede selectie. In tegenstelling tot Feyenoord kunnen zij makkelijk twee goede teams opstellen. Dan is het echt een uitstekend resultaat van Feyenoord. Ze hebben ook nauwelijks kansen weggeven."

Dick Advocaat begon met Nicolai Jørgensen. De Deen krijgt de voorkeur boven Róbert Boženík. "Als ik mocht kiezen, koos ik voor Jørgensen. Ik vind Bozenik nog niet de spits van Feyenoord. Daar is hij te onrustig voor. Tegen Duisburg liep hij iedereen in de weg. Zijn aanname en combinaties zijn niet goed. Hij moet nog heel veel leren. Dan is het maar goed dat Van Persie zijn spitsentrainer is."

Everse heeft goede hoop op Feyenoord aankomend seizoen. ''Vanaf het moment dat Dick kwam, haalde Feyenoord de meeste punten. Dus waarom zou het niet kunnen? Ajax maakte ook weer niet zo’n geweldige indruk. AZ won twee keer van hen. Als Feyenoord de selectie nog aan kan vullen met een paar goede spelers, zie ik niet in waarom ze kansloos voor de titel zouden zijn.''

Lees meer over
Robin van Persie ajax Dick Advocaat Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties