''Dat zou voor Feyenoord een hele goede zaak zijn''

''Dat zou voor Feyenoord een hele goede zaak zijn''

Feyenoord is het trainingskamp goed begonnen met overwinningen op Borussia Dortmund en Duisburg. De Rotterdammers deden dat met een smalle selectie die onder meer jeugdspelers miste door een Coronageval bij de Onder-21. Feyenoord hoopt daardoor in de komende weken nog minstens twee spelers aan de selectie toe te kunnen voegen.

In de AD Voetbalpodcast bespreken Sjoerd Mossou en Feyenoord-watcher Mikos Gouka het afgelopen weekend en de weken die Feyenoord nog staan te wachten in de transferperiode. ''Er is best wel reden voor gematigd optimisme na dit weekend'', begint Mossou. ''Ze hebben afgelopen seizoen in de laatste fase laten zien dat ze, naast het feit dat ze op dit moment een smalle selectie hebben, een zeer stabiel elftal zijn voor de Eredivisie. Als je kijkt naar de seizoenen waar Feyenoord kampioen werd, dan waren dat altijd erg stabiele ploegen die altijd wel een 6,5 haalden. In die tijd profiteerden ze vooral van concurrenten die punten lieten liggen. Dat is ook dit seizoen niet ondenkbaar. PSV is een ploeg in ontwikkeling en Ajax zou haar beste spelers nog wel eens kwijt kunnen raken.''

''Diemers is erbij, Linssen is erbij en Conteh is vooral voor de toekomst gehaald en Summerville is teruggezet naar het tweede elftal. Dan hebben ze afgelopen vrijdag nog een coronatest gedaan op Varkenoord en dan komt er een positief geval uit. Zes andere spelers hebben contact met die speler gehad dus die konden ook niet mee, dan wordt het natuurlijk een smalle selectie. Over een paar weken is dat wel opgelost. Texeira is onderweg naar Feyenoord, als hij een overeenkomst weet te bereiken. Die komt van Vitoria Guimaraes. Hij is een 27-jarige middenvelder. Mocht hij inderdaad komen dan is het middenveld compleet. De pijn zit hem nu natuurlijk vooral in de verdediging dus eigenlijk moeten ze zich daarop gaan focussen. Maar mocht deze Portugees komen dan zijn ze daar op het middenveld in ieder geval klaar'', gaat Gouka verder.

''Er worden veel spelers gekocht en gehaald die voorlopig in de Onder-21 gaan spelen. De staf van het eerste elftal heeft natuurlijk liever dat dat geld richting het eerste elftal gaat, maar ik vind dat helemaal geen slechte zaak. Vorig jaar hadden elf spelers van het Nederlands elftal een verleden in de Keuken Kampioen Divisie bij de Jong-elftallen. Ze hebben jaren achter de feiten aangelopen omdat ze niet aanhaakten bij de piramide. Nu Feyenoord echt beleid voert en dat jeugdelftal echt serieus neemt wordt de stap van het tweede naar het eerste elftal steeds minder groot. Voor Feyenoord zou het ook een hele goede zaak zijn dat er over twee jaar weer vier basisspelers uit het tweede elftal komen'', sluit Mossou af.

Lees meer over
PSV ajax Crysencio Summerville Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties