Driessen: ''Dat zijn nu basisspelers omdat de breedte zo smal is''

Driessen: ''Dat zijn nu basisspelers omdat de breedte zo smal is''

Feyenoord versloeg afgelopen zaterdag zowel Borussia Dortmund als MSV Duisburg en won daardoor de Cup of Traditions. Vooral de overwinning op Dortmund, dat net als Feyenoord niet met de vaste basiself kon spelen, was opvallend volgens journalist Valentijn Driessen. "Ze vielen me heel erg mee en ik vond het spel bij vlagen ook wel aardig om te zien."

Tegelijkertijd met de oefenwedstrijden woedde er ook een spitsenstrijd. Róbert Boženík en Nicolai Jørgensen strijden om de spitspositie. Dick Advocaat heeft aangegeven dat Jørgensen zijn eerste keus is. "Ik denk dat die Bozenik hem aardig in de nek aan het hijgen was. Niet omdat Boženík nou zo goed voetbalt, want dat doet hij niet, maar hij scoort wel heel makkelijk als hij in de zestien komt. Jørgensen is natuurlijk de betere voetballer, maar mensen mogen hem best wel wat meer achter de kont aan zitten zodat hij ook nu wat meer laat zien en niet alleen in het kampioensjaar. Op een moment is het krediet op en ik denk dat hij nu een goede slag heeft geslagen met twee knappe goals tegen Borussia Dortmund", aldus Driessen voor de camera van RTV Rijnmond.

Feyenoord speelde zaterdag de twee oefenwedstrijden, die elk een uur duurden, met grotendeels dezelfde basiself. "Je neemt een risico, maar uiteindelijk is het goedgekomen. Met Geertruida moet je afwachten wat er gebeurt en ook wat de gevolgen zijn voor Toornstra en voor de anderen. Twee uur spelen in deze fase van de voorbereiding is gewoon te veel, daar zijn die lichamen nog niet klaar voor. Als je blessures oploopt, dan krijg je hetzelfde als vorig jaar met Stam en dan heb je echt een probleem."

"Dit team is sowieso fitter, maar daartegenover staat dat er veel afwezigen zijn: Sinisterra, Nieuwkoop, Senesi was er nu niet bij en nog een aantal coronagevallen. Op een gegeven moment speelde Feyenoord met tien man. Toen moest Geertruida eruit met kramp. Uiteindelijk zouden ze ook met tien man zijn geëindigd, ware het niet dat Toornstra, wie anders, die ook last van kramp had, gewoon doorliep."

Feyenoord heeft niet stilgezeten op de transfermarkt, maar Driessen vindt niet dat de Rotterdammers goede zaken hebben gedaan. "Ik vind dat Feyenoord zich niet heeft versterkt. Er zijn spelers bijgekomen met Linssen en Diemers. Dat zijn leuke eredivisie spelers, maar dat zijn geen spelers die Feyenoord beter maken. Ze draaien aardig mee, maar ze maken niet het verschil. Feyenoord moet juist zoeken naar spelers die het verschil kunnen maken, want die helpen Feyenoord verder. Diemers en Linssen zijn eigenlijk voor de breedte, dat zijn nu basisspelers omdat de breedte zo smal is dat ze wel in de basis moeten voetballen."

Driessen heeft dan ook weinig vertrouwen in een kampioenschap voor de Rotterdammers. "Zeker niet, die worden geen kampioen. Dat durf ik wel te voorspellen. Ik denk dat dit Feyenoord te weinig kwaliteit herbergt om een heel seizoen mee te doen. Er moet gewoon kwaliteit bij en ik kan me goed voorstellen dat Advocaat daar continu op hamert."

[readmore=54763]

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Jens Toornstra Luis Sinisterra Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Bryan Linssen Marcos Senesi Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties