Gouka: ''Overwinning op Dortmund maakt indruk''

Gouka: ''Overwinning op Dortmund maakt indruk''

Feyenoord won zaterdag de Traditions Cup door Borussia Dortmund (3-1) en MSV Duisburg (2-1) te verslaan. Vooral in de eerste wedstrijd speelde Feyenoord een goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander. De ploeg is op dit moment onderweg naar München, om daar tegen Arminia Bielefeld en HSV te oefenen.

Ook Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad vond Feyenoord een sterke indruk maken. ''Vaak zeggen trainers dat uitslagen in de voorbereiding niet tellen, maar ze winnen vandaag van Dortmund en Duisburg met een hele smalle selectie. Ze kunnen hier echt tevreden over zijn. Ik vond ze vooral tegen Dortmund erg goed spelen. Binnen no-time stond het 3-0 en Dortmund kwam alleen in de eindfase iets meer naar voren. Duisburg was een andere wedstrijd natuurlijk. Ze hadden wel wat gewisseld maar voor rust vielen Geertruida en Kökcü al geblesseerd uit.''

''Advocaat heeft in ieder geval wel gezien dat de ploeg kan knokken. Aan de andere kant is het wel raar dat bij een professionele club spelers zoveel minuten moeten maken zo vroeg in de voorbereiding. Jørgensen pakt ook twee doelpunten mee tegen een goede verdediging. Hij heeft het natuurlijk moeilijk gehad de laatste jaren in de Kuip, dan is het lekker dat je weer wat goals maakt'', vervolgt Gouka.

''Linssen speelde gisteren zijn beste van zijn eerste drie wedstrijden, vond ik. Het is natuurlijk een speler die de fans graag zien, iemand die voorop in de duels gaat en zijn poot niet terugtrekt. Daarnaast is het ook lastig voor hem omdat hij moet spelen met een linksback als Haps en Malacia, jongens die opkomen en hem overlappen. Nu heeft hij Johnston daar die niet mee naar voren kwam maar vooral in zijn positie bleef. Dat kan allemaal nog beter. Linssen krijgt een basisplek bij Feyenoord totdat de andere jongens terug zijn. Dan wordt het een echte strijd maar daarvoor heeft Linsen alles in eigen hand'', sluit Gouka af.

Lees meer over
De Kuip Ridgeciano Haps Tyrell Malacia Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Bryan Linssen George Johnston
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties