Toornstra: ''Daar kan je als team alleen maar van groeien''

Toornstra: ''Daar kan je als team alleen maar van groeien''

Jens Toornstra staat voor alweer zijn dertiende trainingskamp in dienst van Feyenoord. Voor de middenvelder en zijn teamgenoten wacht vanaf zaterdag een week op Duitse bodem, met onder meer deelname aan twee oefentoernooien.

Week vijf van de voorbereiding begint voor Feyenoord zaterdag in Duisburg, waar de ploeg in het kader van de Cup of Traditions oefent tegen MSV Duisburg en Borussia Dortmund. Spelers en staf reizen daarna door naar Zuid-Duitsland, voor verblijf van een week en vriendschappelijk toernooi in Kufstein (Oostenrijk). Feyenoord treft daar Armini Bielefeld en Hamburger SV.

''Het zijn veel wedstrijden in korte tijd, maar daar kan je als team alleen maar van groeien,'' stelt Toornstra in gesprek met Feyenoord TV. ''Op trainingen ligt de nadruk nu vooral op het conditionele werk, terwijl je door de oefenduels weer meer in het ritme komt van wedstrijden.''

De selectie blijft alert op het coronavirus. ''Iedereen moet er rekening mee houden. Er is natuurlijk altijd het gevaar van een besmetting. Als dat de selectie insluipt, wat we vorige week hebben gehad, krijg je toch een heel onzeker gevoel en dat moeten we niet hebben.''

In het interview gaat Toornstra verder in op de coronamaatregelen waar hij en de selectie mee te maken hebben en wat dit specifiek betekent voor de spelers. Bekijk het gesprek in de videospeler.

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties