Kökcü ontvangt uitnodiging van bondscoach Günes

Kökcü ontvangt uitnodiging van bondscoach Günes

Orkun Kökçü heeft de afgelopen week goed nieuws ontvangen. De middenvelder van Feyenoord mag zich voor het eerst gaan melden bij het nationale elftal van Turkije.

Şenol Güneş heeft de ontwikkelingen van Kökçü afgelopen seizoen nauwlettend gevolgd en is overtuigd van zijn kwaliteiten. De bondscoach heeft de definitieve selectie nog niet bekend gemaakt, maar heeft in een interview verklapt twee nieuwkomers te gaan uitnodigen.

De 21-jarige verdediger Mert Müldür van US Sassuolo en Kökçü hebben allebei een persoonlijk belletje gehad van Güneş. De Turken gaan het in groep 3 van de UEFA Nations League opnemen tegen Hongarije op drie september en Servië op zes september. Beide wedstrijden beginnen om 20:45 uur.

Kökçü doorliep de jeugdelftallen van het Nederlands elftal, maar heeft in 2019 bekend gemaakt dat hij zijn interland carrière vervolgt bij het nationale elftal van Turkije. ''Ik ben altijd trots geweest op Turkije. Ik heb veel familie in Turkije en ze hebben een bepaalde trots. Dat heb ik ook in mij. Ik heb niet gesproken met Oranje. Er zou een gesprek plaatsvinden op Zeist toen ik nog in de Onder 19 speelde, maar dat is er niet van gekomen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties