Advocaat begon bewust met talenten: ''Die trainers zijn zo slim''

Advocaat begon bewust met talenten: ''Die trainers zijn zo slim''

Dick Advocaat begon afgelopen weekend tegen FC Twente met een verdediging die flink was aangepast. De trainer liet Bart Nieuwkoop, Ramon Hendriks, George Johnston en Ian Smeulers starten in de oefenwedstrijd. Volgens journalist Valentijn Driessen heeft de ervaren Advocaat dit bewust gedaan om de clubleiding ervan te overtuigen dat versterking hard nodig is.

''In de eerste helft zet hij een verdediging neer waarvan je denkt hoe kan je dat in godsnaam neerzetten. Al zijn sterke mensen zet hij op de bank. Zo van, kijk eens wat ik achter de hand heb'', vertelt Driessen in gesprek met De Telegraaf. ''Die trainers zijn zo slim. Henk Fraser deed het een week ervoor ook bij Feyenoord - Sparta en vervolgens kreeg hij Beugelsdijk. Het is gewoon de oude truc natuurlijk. Dick Advocaat weet hoe het werkt.''

De trainer van Feyenoord riep na het gelijkspel tegen FC Twente dan ook direct om nieuwe aankopen omdat er veel ervaren spelers zijn vertrokken en de jeugdspelers nog tijd nodig hebben om te groeien. ''Iedereen kan zien dat er er nog versterkingen bij moeten. De jeugdspelers kunnen nog niet brengen wat de vertrokken spelers hadden'', vertelde een duidelijke Advocaat.

Ook Driessen vraagt zich af waarom Feyenoord niet eerst kijkt naar het eerste elftal. ''Ik vind wel als je 2,2 miljoen voor Antonucci betaald: dat is een speler voor FC Volendam. Je weet totaal niet hoe hij zich ontwikkelt en ze laten hem daar nog een jaar. Dan zou ik ook zeggen: de eerste selectie is belangrijker, die moet je versterken en Feyenoord heeft zich nog helemaal niet versterkt. Ik zag Bryan Linssen, het is natuurlijk maar een oefenwedstrijd, maar die maakt ook niet echt een indruk dat hij er dit seizoen gaat staan voor Feyenoord.''

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Dick Advocaat Ramon Hendriks Bryan Linssen George Johnston
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties