FC Barcelona maakt komst Ronald Koeman bekend

FC Barcelona maakt komst Ronald Koeman bekend

Ronald Koeman is de nieuwe trainer van FC Barcelona. De oud-Feyenoorder tekent in Spanje een contract voor twee seizoenen, met een optie tot verlenging. Daarmee is Koeman de opvolger van Quique Setién, die werd ontslagen na de pijnlijke 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League.

Het Nederlands Elftal moet met het vertrek van Koeman op zoek naar een nieuwe bondscoach. Dwight Lodeweges is door de voetbalbond aangesteld als de interim-bondscoach. Het Nederlands elftal komt eind deze maand bij elkaar. Oranje speelt dan tegen Polen (4 september) en Italië (7 september) in de UEFA Nations League.

Koeman reageert in een persbericht van de KNVB op zijn vertrek. ''Ik vond het een eer om bondscoach van Nederland te zijn. De afgelopen twee en een half jaar heb ik er alles aan gedaan om successen met Oranje te behalen. Ik kijk met trots terug wat we samen in die periode hebben bereikt. Het Nederlands elftal heeft een mooie toekomst, daar ben ik van overtuigd. Dat Barcelona mijn droomclub is, weet iedereen. Het voelt voor mij heel bijzonder daar coach te kunnen worden.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties