Blinker: ''Advocaat moet gewoon voor Jørgensen kiezen''

zondag 16 augustus 2020 05:00 41.655 keer bekeken 74 reacties Pro Shots

Regi Blinker werd als speler van Feyenoord kampioen in 1993. De twee jaren daarvoor en daarna won hij de beker. Samen met de winst van de supercup in 1991 heeft Blinker zes prijzen gewonnen met Feyenoord. De stadionclub heeft de afgelopen jaren ook weer veel prijzen gewonnen en Blinker denkt dat Feyenoord dit seizoen weer mee kan gaan doen voor de titel. "Met de aankopen die gedaan zijn, en er moet echt nog wel wat bij, moet je mee gaan doen voor de titel."

Een van de belangrijkste spelers om dat te kunnen bereiken is echter Marcos Senesi en die speler is erg in trek bij de subtop van Europa. "In het voetbal zullen er altijd clubs zijn die 'wij hebben dit bedrag voor hem over' zeggen en als dat een bedrag is dat je niet kunt weigeren, en je daarmee ook weer andere versterkingen kunt halen, dan moet je dat altijd doen", aldus Blinker voor de camera van DAZN. Al hoopt de voormalige linksbuiten dat Senesi de Rotterdammers dit seizoen trouw blijft.

Bryan Linssen en Mark Diemers zijn aangetrokken voor de eerste selectie van Feyenoord, maar technisch directeur Frank Arnesen lijkt zo nu en dan meer werk te maken van Feyenoord Onder 21 dan van Feyenoord 1. Dick Advocaat ziet het met lede ogen aan. "Daar heb ik hem ook al over zien mopperen, maar ik denk dat je met verschillende doelstellingen te maken hebt. Iedereen weet wel dat Feyenoord een achterstand opgelopen heeft in de lichting onder het eerste elftal. Als je dan nu die stap wel gaat maken, en de piramide wel ingaat om naar de Keuken Kampioen Divisie te gaan, dan zul je daar aandacht voor moeten hebben. Ik ken die lichting van Onder 21 goed en daar moet gewoon kwaliteit bij. Ik begrijp ook wel dat daar de focus op ligt: het kost een stuk minder geld en door de inhaalslag die je moet maken moet daar ook wat meer focus op. Dan is het ook logisch dat de trainer van het eerste elftal dat ziet en dan denkt 'hee, en wij dan?'."

Blinker denkt dat Nicolai Jørgensen voorlopig de voorkeur blijft krijgen boven Róbert Boženík. "Van Boženík begrijp ik dat hij met Van Persie werkt, dus ik hoop dat zijn ontwikkeling daardoor wat sneller gaat. Boženík is een echte goalgetter: hij moet geen steekpassjes gaan geven, hij moet ook niet proberen mannetjes te passeren. Het is wel een spits die met een of twee acties een doelpunt kan maken, dat is wel lekker om erbij te hebben. Hij is nog jong, dus als hij nog wat slimmer wordt, dan kan hij zich wel ontwikkelen tot een betere spits dan hij nu is. Advocaat moet gewoon voor Jørgensen kiezen, er voor zorgen dat Boženík tegen hem aan blijft hijgen en het met zijn invalbeurten heel moeilijk maakt voor Jørgensen."

Gerelateerd nieuws
74 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 45 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73945 leden - Op dit moment zijn 551 mensen actief, waarvan 177 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved