Kieft: ''Laat Advocaat hem publiekelijk aanpakken''

Kieft: ''Laat Advocaat hem publiekelijk aanpakken''

Dick Advocaat is druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Analist Wim Kieft vraagt zich af waarom de trainer nu al enkele keren publiekelijk heeft gezegd dat spits Robert Bozenik, ondanks zijn doelpunten en doelgerichtheid, zo zijn beperkingen heeft op dit moment. "Doe dat binnenskamers."

"Bozenik doet z’n best, scoort en heeft z’n beperkingen waaraan hij moet werken. Dat mag Advocaat zeggen, maar prettig is het niet voor een spits. Weet ik uit ervaring", aldus Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Terwijl juist Nicolai Jørgensen een schop onder zijn achterste verdient. Laat Advocaat hem publiekelijk aanpakken. Hij is eerste spits, de grote jongen, maar levert niet. Het is al twee seizoenen kommer en kwel. Is hij fit, dan duurt het lang alvorens hij op gang komt en vertrouwen opdoet. Dient het moment van terugbetalen zich aan, dan haakt Jørgensen af met z’n volgende blessure."

"De statistieken van Bozenik zijn beter dan die van Jørgensen. Advocaat zou zo’n jonge speler van twintig juist als concurrent voor de Deen naar voren moeten schuiven. Daarmee krijgt Bozenik extra vertrouwen en lukt het om Jørgensen eens op scherp te zetten. Want tot dusver heeft Feyenoord de laatste jaren niets aan hem."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties