''Ik kan me voorstellen dat hij daar moedeloos van wordt''

donderdag 13 augustus 2020 07:35 65.575 keer bekeken 122 reacties Pro Shots

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar Sven van Beek kende een uitstekende periode bij Feyenoord. AS Monaco had zelfs een miljoenenbod over voor de verdediger. De afgelopen jaren lijkt het er echter op dat Van Beek van de ene naar de andere blessure strompelt. 

Oud-Feyenoorder Ron Vlaar weet hoe het is om lang te moeten revalideren. ''Toen ik het nieuws over Van Beek las, baalde ik eigenlijk enorm”, vertelt de verdediger in De Telegraaf. ''Het is zo teleurstellend, vooral voor hemzelf. Volgens mij heeft hij keihard getraind om fit te worden en dan gebeurt dit. Ik kan me voorstellen dat hij daar moedeloos van wordt.''

Het Algemeen Dagblad zette de blessures van de onfortuinlijke Van Beek op een rijtje. Allereerst speelde de verdediger geen minuut in het kampioensjaar van 2017, maar hij leek daarna wel het blessurespook van zich af te schudden. Het tegendeel bleek waar: kort na zijn rentree stond Van Beek weer 335 dagen aan de kant.

Algemeen Dagblad journalist Jeffrey van der Maten: "Sinds 2016 had hij teenproblemen, een heupblessure en een enkelkwetsuur. Die laatste blessure hield hem vrijwel het complete afgelopen seizoen aan de kant. Zijn speeltijd bleef beperkt tot één minuut, toen de rechtspoot in blessuretijd in de ploeg kwam tegen Fortuna Sittard." De krant rekent uit dat Van Beek sinds juli 2016 inmiddels 89 wedstrijden voor Feyenoord miste (tegenover 57 wedstrijden waarin hij wel in actie kwam).

Sinds de blessure aan zijn teen in juli 2016 was Van Beek 625 van de 1.505 dagen geblesseerd en voorlopig loopt de teller verder op. De toch nog maar 26-jarige verdediger kwam tot nu toe pas tot 153 wedstrijden voor Feyenoord. Hoewel zijn palmares goed gevuld is met een landskampioenschap, twee bekers en twee Johan Cruijff schalen, had de verdediger vooral een groot aandeel in het behalen van de beker in 2016.

Gerelateerd nieuws
122 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 52 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73909 leden - Op dit moment zijn 642 mensen actief, waarvan 200 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved