Driessen: ''De supportersmaatregel was gewoon voor de bühne''

maandag 10 augustus 2020 02:54 66.160 keer bekeken 143 reacties Pro Shots

Dick Advocaat sprak al eerder uit dat hij vond dat er te weinig supporters toegelaten werden in De Kuip tijdens de oefenwedstrijd tegen Sparta. "Als er op het strand 30.000 mensen kunnen zitten en op de Dam 15.000, dan kunnen er in een stadion van 50.000 toch ook 10.000 zitten op twee meter afstand?" De trainer vindt een medestander in columnist Valentijn Driessen. "Het gedrag van Dick Advocaat is het voorbeeld dat één lijn trekken niet eenvoudig is."

"Als 72-jarige past hij aan de ene kant goed op, liet hij zich in een vroeg stadium testen en houdt de Hagenaar naar eigen zeggen rekening met de onzichtbare vijand. Maar tot op bepaalde hoogte. ’Anders kan ik niet werken’. En dus ziet iedereen bij Feyenoord-Sparta dat Advocaat ondanks corona geen concessies doet aan zijn coaching. Hij pakt zijn spelers gewoon beet, geeft ze face-to-face aanwijzingen op nauwelijks een halve meter afstand, hoewel de dag ervoor een selectielid van Feyenoord positief heeft getest op het coronavirus."

"Valt hem dat kwalijk te nemen? Moet clubarts Casper van Eijck of directeur Mark Koevermans Advocaat tegen zichzelf en zijn omgeving in bescherming nemen, afzonderen van zijn spelersgroep en verplichten tot quarantaine? Advocaat is toch oud en wijs genoeg om zelf zijn afwegingen te kunnen maken?", aldus Driessen in zijn column in De Telegraaf.

"Maar premier en voetbalhater Mark Rutte en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam hadden Feyenoord in het strafbankje gezet omdat tijdens de openbare training enkele minuten werd gezongen", zo vervolgt Driessen. "Dat de anderhalve-meter-maatregel trouwens werd gerespecteerd op Feyenoords trainingscomplex, daar hoorde je deze politici niet over. De supportersmaatregel was gewoon voor de bühne en daarom tegelijk een ondermijning van de geloofwaardigheid van Rutte en Aboutaleb en hun handelswijze."

Gerelateerd nieuws
143 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 52 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73914 leden - Op dit moment zijn 754 mensen actief, waarvan 229 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved