Kampioen Eredivisie 2020/2021 gaat direct Champions League in

Kampioen Eredivisie 2020/2021 gaat direct Champions League in

Feyenoord eindigde het seizoen 2019/2020 uitstekend en niemand zal ooit weten wat er voor de Rotterdammers mogelijk was geweest als de competitie wel uitgespeeld was. Dat levert ook een andere uitdaging op: zowel Het Legioen als de spelers en staf willen aankomend seizoen meedoen om de landstitel.

Het is nu nog koffiedik kijken, maar mocht Feyenoord zijn eerste titel sinds 2017 behalen, dan hoeven de Rotterdammers geen voorronde te spelen voor de kwalificatie van de Champions League. Dat is te danken aan het Istanbul Basaksehir van Eljero Elia dat gisteren met 3-0 van FC Kopenhagen verloor en daardoor uitgeschakeld werd in de Europa League.

Turkije was een directe concurrent van Nederland op de UEFA-coëfficiëntenranglijst voor een directe plek in de Champions League, maar is dat dank zij het verlies van Basaksehir niet meer voor het seizoen 2020/2021.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties