Oud-Feyenoorder Aké definitief naar Manchester City

Oud-Feyenoorder Aké definitief naar Manchester City

Nathan Aké is definitief speler van Manchester City. De oud-Feyenoorder heeft vanmiddag zijn contract voor vijf seizoenen getekend bij de Engelse topclub. De verdediger komt over van AFC Bournemouth. Officieel doet Manchester City geen mededelingen over de transfersom.

Aké is dolblij met zijn transfer: ''Hier voetballen spelers van wereldklasse. Pep is een manager die over de hele wereld wordt bewonderd. Het succes dat hij heeft gehad is ongelooflijk en de voetbalstijl die hij nastreeft spreekt mij erg aan. Ik weet dat ik hard zal moeten werken voor een basisplaats. Maar ik ga er alles aan doen om prijzen met deze club te winnen.''

Feyenoord ontvangt 1,25% van het totaalbedrag dat Aké heeft gekost. Dat percentage geldt, in tegenstelling tot vroeger, nu ook bij binnenlandse transfers van een speler, en de Rotterdammers profiteren daar nu van. Geluiden gaan dat de verdediger voor 44 miljoen euro de overstap heeft gemaakt. De stadionclub ontvangt dan ruim vijf ton.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties