Helden van 1970 bezoeken tentoonstelling Feyenoord Museum

Helden van 1970 bezoeken tentoonstelling Feyenoord Museum

Vijftig jaar geleden won Feyenoord als eerste in Nederland de Europacup. In het kader van dit jubileum werd dinsdag 28 juli aan de Olympiazijde van Stadion Feijenoord een bijzondere bijeenkomst georganiseerd. Spelers van het team van 1969-1970 brachten een bezoek aan De Kuip.

Onder andere Van Duivenbode, Haak, Israël, Jansen, Romeijn en Treijtel konden tijdens hun bezoek herinneringen ophalen in het museum en bij de tentoonstelling in de hal over het Europacuptoernooi. Daarnaast was ruimte voor supporters – die voorwerpen hadden uitgeleend voor de tentoonstelling – om met hun helden in gesprek en op de foto te gaan.

Tijdens de bijeenkomst was er een speciale rol weggelegd voor keeper Treijtel. Hij schonk de wedstrijdbal van de thuiswedstrijd tegen Vorwärts Berlin op 18 maart 1970 aan het Feyenoord Museum. Die wedstrijd werd met 2-0 (Kindvall, Wery) gewonnen waardoor men door ging naar de halve finale.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties