''Alleen bij klachten testen is bij een betaald voetbalclub niet houdbaar''

woensdag 5 augustus 2020 07:00 44.935 keer bekeken 85 reacties Pro Shots

Feyenoord begint pas een etmaal voor de eerste oefenwedstrijd, tegen Sparta, met het testen van spelers op het coronavirus omdat clubdokter Casper van Eijck aangegeven heeft dat meer niet noodzakelijk is. Tenzij er sprake is van (lichte) corona gerelateerde klachten bij een speler. inspanningsfysioloog Raymond Verheijen vindt dat een aparte gang van zaken. "Alleen bij klachten testen is bij een betaald voetbalclub niet houdbaar."

"Normaal zijn feiten een reden tot waakzaamheid, maar nu maakt het gebrek aan feiten corona Russisch roulette. Je hebt het niet alleen over de carrière, maar vooral over de gezondheid van een speler in de rest van zijn leven", aldus Verheijen in De Telegraaf. "Misschien blijkt over drie jaar wel dat topsporters zó getraind zijn dat er ondanks het coronavirus geen enkele schade aan de longen of het hart is ontstaan. Er is nu simpelweg te weinig bekend over de consequenties."

Maar: "De signalen over blijvende schade bij niet-topsporters moeten alle alarmbellen doen afgaan. En dat het schade aan longen en hart betreft, is extra zorgelijk, omdat topsporters twee keer per week tot het gaatje gaan.” Bij Feyenoord wordt dus alleen getest als er (lichte) klachten zijn bij een speler of een etmaal voor de wedstrijd bij elke speler. Verheijen heeft er zo zijn bedenkingen bij. "Alleen bij klachten testen is bij een betaald voetbalclub niet houdbaar. Periodiek testen is cruciaal en kan een hoop ellende voorkomen. En ja, ik zou ook bloedtesten invoeren om te kijken of spelers en trainers antistoffen tegen COVID-19 in hun bloed hebben, dus of ze wel of geen corona hebben gehad. Hoe meer informatie je verzamelt, hoe minder het Russisch roulette is.”

Gerelateerd nieuws
85 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 43 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73945 leden - Op dit moment zijn 540 mensen actief, waarvan 167 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved