RIVM rectificeert: ''Dit is geen negatief reisadvies'' (update)

RIVM rectificeert: ''Dit is geen negatief reisadvies'' (update)

Rotterdam heeft de meeste nieuwe besmettingen met het coronavirus. Het RIVM roept mensen dan ook op om niet af te reizen naar Rotterdam. Susan van den Hof, epidemioloog van het RIVM, maakt zich zorgen om de nieuwe cijfers van het coronavirus die vandaag naar buiten kwamen. "Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is", aldus Van den Hof voor de camera van RTL Nieuws.

Woensdag vindt er een openbare training van Feyenoord plaats in De Kuip en het blijft voor de supporters toegestaan om de training te bezoeken. Er is dan ruimte voor 1800 toeschouwers. De oefenwedstrijd van aanstaande zondag tegen Sparta zou normaal gesproken bezocht mogen worden door ongeveer 7000 supporters. Het is nog onduidelijk of dat na de nieuwe corona cijfers doorgang mag vinden.

Update 19:05 | Het RIVM krabbelt terug na de eerdere oproep niet af te reizen naar Rotterdam. Van den Hof legt uit: ''Dit is geen negatief reisadvies. Wij geven als RIVM geen reisadviezen voor Nederland. Ik bedoelde dat je drukke plekken moet vermijden, zoals het centrum van Rotterdam. Datzelfde geldt ook voor andere centra van steden waar je geen afstand kunt houden, of het nu Amsterdam of Utrecht. Denk goed na over waar je heengaat.''

Lees meer over
De Kuip FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties