''Ik ben tien kilo aangekomen in spiermassa in één jaar tijd''

''Ik ben tien kilo aangekomen in spiermassa in één jaar tijd''

Wouter Burger heeft er alles aan gedaan om optimaal aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te beginnen. De middenvelder heeft de afgelopen maanden veel krachttraining gedaan en daar hoopt hij nu van te kunnen profiteren. De 19-jarige middenvelder wil dat nu gaan bewijzen aan trainer Dick Advocaat.

"Ik ben tien kilo aangekomen in spiermassa in een jaar tijd. Vorig jaar woog ik 72 toen ik in de basis stond bij Feyenoord. Nu zit ik op 80 kilo, met iets lagere vetpercentages'', vertelt Burger in gesprek met RTV Rijnmond. ''Leuke dingen, maar het blijven statistieken. Nu moet ik met de bal laten zien dat het mij ook echt een betere speler maakt. Ik merk dat ik sterker ben in duels. Na Haps ben ik ook de snelste speler in de selectie.''

Burger gaat nu voor zijn kans bij Feyenoord. ''Tot nu toe hebben wij vijf middenvelders, dus is er geen ruimte om weg te gaan. Ik wil heel graag spelen en die kans komt er dit jaar. We gaan veel wedstrijden spelen, vooral aan het begin. Die minuten gaan wel komen. Ik ga niet zeggen dat dit meteen als basisspeler is, want ik moet eerst laten zien dat ik er klaar voor ben. Ik ga er alles aan doen om te laten zien dat ik moet spelen."

Lees meer over
Ridgeciano Haps Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties