Salomon: ''Verschillende spelers zijn inmiddels al getest''

donderdag 30 juli 2020 20:50 52.215 keer bekeken 121 reacties Pro Shots

Feyenoord laat de eigen spelers niet op corona testen, tenzij ze lichte klachten zouden hebben. Dit gebeurt op voorspraak van clubarts Casper van Eijck. Dick Advocaat legde de werkwijze gisteren al uit. "Onze dokter Casper van Eijck heeft zo zijn eigen ideeën over het testen op corona. En volgens Casper heeft het alleen zin om spelers daadwerkelijk te testen wanneer zij klachten ondervinden."

Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon voegde daar vandaag een verdere uitleg aan toe. "Op dit moment doen we dit niet omdat uitslagen slechts kortstondig zekerheid geven. Je kunt vandaag negatief worden getest, maar morgen ergens corona oplopen. Daarnaast zijn de testen bedoeld voor ernstig zieke patiënten of personen met lichte klachten en zijn met name de snel-testen nog maar zeer beperkt aanwezig", zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Feyenoord gaat wel testen voordat er (oefen)wedstrijden gespeeld gaan worden. Dan is het ook verplicht om minimaal een etmaal voor de wedstrijd getest te zijn.

Salomon: "Dat wij bij de club op dit moment alleen laagdrempelig testen, betekent nadrukkelijk niet dat Feyenoord de spelers niet goed/nauwlettend in de gaten houdt of corona onderschat. Verschillende spelers zijn inmiddels al getest. Daarnaast vullen, naast dat op het trainingscomplex alle voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen, de spelers altijd al op dagelijkse basis voorafgaand aan de training een formulier in. Daarop kunnen ze aangeven hoe ze er voor hun gevoel die dag mentaal en fysiek voorstaan."

"Van Eijck heeft deze week op de dag van de eerste training de selectie langdurig toegesproken, waarbij hij heeft aangegeven hoe voorzichtig ze moeten zijn en wat ze allemaal kunnen en moeten doen om de kans om besmet te worden zo klein mogelijk te houden. Bij geringe klachten blijven zij thuis of komen ze naar het ErasmusMC om getest te worden en gaan niet naar de training.”

Gerelateerd nieuws
121 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 47 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73547 leden - Op dit moment zijn 849 mensen actief, waarvan 220 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved