Salomon: ''Verschillende spelers zijn inmiddels al getest''

Salomon: ''Verschillende spelers zijn inmiddels al getest''

Feyenoord laat de eigen spelers niet op corona testen, tenzij ze lichte klachten zouden hebben. Dit gebeurt op voorspraak van clubarts Casper van Eijck. Dick Advocaat legde de werkwijze gisteren al uit. "Onze dokter Casper van Eijck heeft zo zijn eigen ideeën over het testen op corona. En volgens Casper heeft het alleen zin om spelers daadwerkelijk te testen wanneer zij klachten ondervinden."

Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon voegde daar vandaag een verdere uitleg aan toe. "Op dit moment doen we dit niet omdat uitslagen slechts kortstondig zekerheid geven. Je kunt vandaag negatief worden getest, maar morgen ergens corona oplopen. Daarnaast zijn de testen bedoeld voor ernstig zieke patiënten of personen met lichte klachten en zijn met name de snel-testen nog maar zeer beperkt aanwezig", zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Feyenoord gaat wel testen voordat er (oefen)wedstrijden gespeeld gaan worden. Dan is het ook verplicht om minimaal een etmaal voor de wedstrijd getest te zijn.

Salomon: "Dat wij bij de club op dit moment alleen laagdrempelig testen, betekent nadrukkelijk niet dat Feyenoord de spelers niet goed/nauwlettend in de gaten houdt of corona onderschat. Verschillende spelers zijn inmiddels al getest. Daarnaast vullen, naast dat op het trainingscomplex alle voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen, de spelers altijd al op dagelijkse basis voorafgaand aan de training een formulier in. Daarop kunnen ze aangeven hoe ze er voor hun gevoel die dag mentaal en fysiek voorstaan."

"Van Eijck heeft deze week op de dag van de eerste training de selectie langdurig toegesproken, waarbij hij heeft aangegeven hoe voorzichtig ze moeten zijn en wat ze allemaal kunnen en moeten doen om de kans om besmet te worden zo klein mogelijk te houden. Bij geringe klachten blijven zij thuis of komen ze naar het ErasmusMC om getest te worden en gaan niet naar de training.”

Lees meer over
De Kuip Willem II Vitesse ADO Den haag Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties